Neymar rupe tăcerea după plecarea de la PSG. Acuzații dure la adresa clubului din Paris: ”Eu și Messi am trăit în infern”

de: Beatrice Dumitru
04 09. 2023

Neymar a plecat în această vară de la Paris Saint-Germain, după șase sezoane petrecute pe Parc de Princes. La aproape o lună de la despărțirea de campioana Franței, starul brazilian se plânge de perioada petrecută în Hexagon, de care vrea să uite cât mai repede. Acesta a spus că el și Messi au trăt în infern la Paris.

Neymar, despre perioada petrecută la PSG

Neymar (31 ani) a primit o ofertă de nerefuzat din partea șeicilor de la Al-Hilal și a ales să plece de la PSG în această vară. Echipa de pe Parc de Princes a încasat 100 de milioane de euro în urma acestui transfer, în timp ce atacantul brazilian încazsează un salariu uriaș, de 150 de milioane de euro pe sezon.

Scăpat de presiunea de la PSG, Neymar se simte eliberat la Al-Hilal, echipă pentru care nu a debutat din cauza unei accidentări, și rupe tăcerea. Aflat în cantonamentul naționalei Braziliei, atacantul se plânge de perioada petrecută la Paris de care vrea să uite cât mai repede. Brazilianul a mărturisit că atât el, cât ș Leo Messi au trăit în infern în capitala Franței.

Leo Messi și Neymar, când evoluau la PSG.

”Sunt foarte fericit pentru anul pe care l-a avut. În același timp, sunt foarte trist pentru Leo. A văzut ambele fețe ale medaliei.

A atins cerul cu naționala Argentinei, cucerind titlul mondial, și a câștigat totul în ultimele sezoane. Dar cu PSG, atât eu, cât și Messi am trăit în infern”, a declarat Neymar despre Messi, pengtru ”O Globo”.

”A fost acuzat pe nedrept”

De asemenea, Neymar i-a luat apărarea lui Leo Messi, pentru felul în care a fost tratat la Paris în ultimele luni de contract, când a fost suspendat de PSG după o vizită în Arabia Saudită, despre care nu a informat clubulla momentul respectiv.

Messi a plecat într-un mod, pe care, fotbalistic discutând, nu-l merita, pentru tot ceea ce este și face. Oricine îl cunoaște, știe că el se antrenează, luptă și dacă pierde se înfurie.

De accea cred că a fost acuzat pe nedrept. Sunt fericit că s-a transferat în Statele Unite și de data aceasta fotbalul a fost corect. Messi merita să-și încheie cariera în acest fel”,a adăugat Neymar.

Paris Saint-Germain l-a transferat pe Neymar în vara anului 2017 de la FC Barcelona, în schimbul sumei record de 222 de milioane de euro, brazilianul fiind şi acum cel mai scump fotbalist al planetei.

173 de partide a jucat Neymar la PSG. A reușit 118 goluri, a dat 77 de assisturi și a cucerit 13 trofee cu campioana Franței.