Neluță Neagu, la Vocea României de la PRO TV. A urcat pe scenă după moartea soției. Ce i-a cerut Theo Rose

de: Alex Cazacu
04 06. 2024

În toamna anului trecut, Norig, o franțuzoaică în vârstă de 49 de ani, a făcut senzație pe scena de la „Vocea României”. În ediția din 15 septembrie 2023 a show-ului de talente de la Pro TV și-a făcut apariția și regretatul Neluță Neagu. La doar câteva luni de la moartea soției sale, artistul a reușit să impresioneze pe toată lumea cu prestația lui.

Neluță Neagu a trecut în neființă

Ultimii ani au fost foarte grei pentru Neluță Neagu, unul dintre cei mai apreciați lăutari din România. Artistul s-a confruntat cu grave probleme de sănătate. La finele anului precedent, el a trecut cu bine printr-o operație foarte dificilă. Cu toate acestea, perioada de recuperare a fost crucială pentru îndrăgitul cântăreț. Din nefericire, Neluță a încetat din viață.

Carmen Stăncioiu, partenera lui de viață, a trecut în neființă în primăvara anului trecut, pe 4 aprilie 2023. Pierderea soției a fost de nesuportat pentru artist, iar potrivit apropiaților, el nu și-a mai revenit complet. Se pare că suferința l-a urmărit pe Neluță până în ultimele momente ale vieții sale.

Neluță Neagu, la „Vocea României” după decesul soției sale


În septembrie 2023, Neluță Neagu și-a făcut apariția pe scena emisiunii „Vocea României”. În ediția din 15 septembrie a show-ului de la Pro TV, o femeie de 49 de ani din Franța făcea senzație în platoul emisiunii. Deși nu știa limba română, franțuzoaica adora muzica lăutărească și chiar a interpretat, într-o manieră proprie, piesa „Aș da zile de la mine”.

„Ador cântecele românești. Sunt atât de fericită că pot să cânt în limba română. În Franța, iubim mult muzica românească și, de asemenea, muzica folclorică românească și este o adevărată nebunie pentru mine să fiu aici în seara aceasta”, spunea Norig, la vremea respectivă.

Ei bine, cei din echipa de producție i-au făcut o mare surpriză concurentei. Mai precis, pe scenă a intrat Neluță Neagu, unul dintre lăutarii pe care îi aprecia foarte mult. Artistul român a făcut senzație pe scena show-ului de talente, iar Norig a fost emoționată până la lacrimi de interpretarea acestuia. Atunci când l-a văzut urcând pe scenă, franțuzoaica a izbucnit în plâns, momentul fiind unul plin de emoție.

Theo Rose a urcat pe scenă alături de regretatul artist

Surpriza a fost una de proporții și pentru jurații emisiunii. Ba chiar mai mult de atât, Theo Rose i-a solicitat lui Neluță Neagu să interpreteze o melodie specială. După cum am menționat și în rândurile anterioare, prestația celebrului lăutar a fost una de-a dreptul excepțională.

„Maestre, eu am o comandă specială. E o piesă de la dumneavoastră care îmi place foarte tare… ‘De ce bei omule într-una’. Mă alătur și eu, maestre, dacă se poate. Asta e o ocazie unică, că nu se știe când mai avem ocazia să cântăm cu Neluță”, a spus Theo Rose, după care a urcat pe scenă alături de cei doi.

Neluță Neagu va rămâne în amintirea tuturor ca unul dintre cei mai talentați și mai apreciați lăutari din România. Trecerea sa în neființă lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Pierderea soției, dar și problemele de sănătate din ultimii ani l-au afectat mult pe îndrăgitul artist.

Citește și: Doliu uriaș în lumea muzicii din România! A murit Neluță Neagu