Nelu Tătaru, mesaj cutremurător după recordul de decese de la începutul pandemiei: „Încercați doar să numărați până la 331. Virusul nu face diferențe”

Nelu Tătaru, mesaj cutremurător după recordul de decese de la începutul pandemiei: „Încercați doar să numărați până la 331. Virusul nu face diferențe”
Nelu Tătaru, afectat de decesele zilnice cauzate de Covid-19

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru a transmis în cursul serii de miercuri un mesaj de conștientizare a situației extrem de grea în care ne aflăm. Medicul hușean face apel la cetățeni și îi roagă să facă un mic exercițiu de imaginație referitor la dispariția a 331 de suflete în doar 24 de ore. Din păcate, miercuri s-a atins recordul negru de la începutul pandemiei, fiind înregistrate 331 de decese.

“Încotro alegem să ne îndreptăm?”

După atingerea unui record de cazuri de la începutul pandemiei, nu a durat mult și recordul a fost atins și la numărul deceselor. Zilnic, cetățenii participă pasiv la moartea semenilor mai puțin norocoși, fără să realizeze că fiecare poate schimba ceva. În urma bilanțului Covid-19 devastator, actualul consilier onorific al premierului demis Florin Cîțu, a transmis câteva gânduri îndreptate către familiile celor decedați, dar în special, către cetățenii care refuză să se vaccineze și să respecte măsurile de siguranță.

Astfel, alături de o imagine din ATI, Nelu Tătaru subliniază faptul că virusul nu ține cont de nimic, atacând persoane de toate vârstele și din toate categoriile, însă noi putem aduce o schimbare prin asumarea responsabilității față de noi și de cei dragi.

“Astăzi, 331 de suflete au plecat de lângă familiile lor. NU au plecat la serviciu, la școală, în vacanță, la masă cu prietenii sau într-o vizită la părinți, bunici sau copii. Au plecat și nu se mai întorc! Gândiți-vă că în spatele fiecărui „număr” este un om care a pierdut lupta cu moartea! Odată cu fiecare pierdere, mor și speranțele, sufletele, copiilor, soției/soțului, părinților, fraților, prietenilor…

Încercați doar să numărați până la 331…Virusul nu face diferențe între oameni, dar oamenii pot alege să evite să treacă prin astfel de tragedii. Realitatea este așa cum o vedeti în fotografie. Și este doar un unghi, nu imaginea critică a situației în ansamblu. Încotro alegem să ne îndreptăm?”, a fost mesajul fostului ministru.

“În ATI este iadul”

În urmă cu două zile, medicul chirurg a transmis un alt mesaj, prin care atrage atenția asupra superficialității cu care cetățenii tratează virusul, infecția și vaccinarea, astfel că, în cel mai bun caz, oamenii bolnavi ajung se prezintă la doctor mult prea târziu.

“Multă lume așteaptă până în ultimul moment până să meargă la spital. Au perfectă dreptate cei care spun că în terapiile intensive este „iadul”.Corpul medical și terapiile intensive sunt, efectiv, sugrumate…Trebuie să conștientizăm situația în care ne aflăm, că e societatea, că e partea medicală sau clasa politică.

Populismul nu își are loc într-un moment medical.Dacă nu ne convinge ce vedem în viața de zi cu zi, mulți dintre noi vom avea imaginea celui de aproape… ne vom îmbolnăvi un bunic, părinții și când vom vrea să facem un vaccin, va fi prea târziu.

Vaccinarea nu te ferește să nu te infectezi, vaccinarea te ferește să nu ajungi la ATI și să nu mori. Suntem responsabili de protecția noastră și a celor din jur. Fiecare dintre noi ne jucăm viața proprie cu propriile mâini”, a transmis deputatul-medic, Nelu Tătaru, potivit vremeanoua.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI