14 mai 2020 | 13:58

Nelu Tătaru: „Legea sănătății e depășită“. Ce are de gând ministrul

Sănătate
Nelu Tătaru: „Legea sănătății e depășită“. Ce are de gând ministrul
E obligatoriu să porți mască în mașina personală? Răspunsul dat de autorități

Legea sănătății are nevoie de o actualuzare întrucât este depășită, este de părere Nelu Tătaru. Totodată, oficialul a adăugat că unitățile sanitare trebuie să rămână sub coordonarea Ministerului Sănătății. Vezi ce are în plan șeful instituției.

„Legea sănătății este depășită“

Ieșirea la rampă a lui Tătaru a venit după ce un raport legat de Spitalul de Urgenţă din Suceava a dezvăluit o serie de carențe organizatorice în legătură cu acționarea împotriva crizei pandemice stârnite de COVID-19, fapt ce ar trebui să reprezinte o lecție pentru noi toți, potrivit oficialului.

Tototdată, acesta a precizat că unitățile sanitare trebuie să rămână în coordonarea ministerului.

„Ceea ce s-a întâmplat la Suceava trebuie să reprezinte o lecţie pentru noi toţi. După ridicarea stării de urgenţă, vom avea mult de lucru pentru reorganizarea şi eficientizarea sistemului sanitar. Consider că, pentru încă o perioadă, unităţile sanitare trebuie să rămână în coordonarea ministerului. Este nevoie şi de actualizarea Legii sănătăţii, pentru că actuala variantă este depăşită“, a declarat Nelu Tătaru.

Situația din Suceava se prezenta astfel: „inadecvată, necorespunzătoare, improvizată“

În perioada 2-30 aprilie 2020, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost preluată de o echipă militară condusă de generalul-maior în rezervă, Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Raportul trimis de acesta dezvăluie o serie de deficienţe în ceea ce privește organizarea celulei de criză și felul în care s-a reacționat în fața exploziei epidemiei de SARS-CoV-2.

Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava

Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava

Potrivit raportului, conducerea instituției „nu mai era eficientă“, structura funcțională a spitalului era „redusă“, iar saloanele în care erau internate persoanele bolnave ca urmare a infectării cu noul coronavirus funcţionau la o capacitate de „avarie“, în timp ce prezența personalului medical era tot mai scăzută.

„În data de 1 mai 2020 a fost predat un spital funcţional noii conduceri interimare care este legitimă şi beneficiază de încredere şi susţinere din partea întregului colectiv al spitalului, care are experienţă competentă managerială, are planuri clare, sistematice de acţiune, obiective bine stabilite, are autoritate şi potenţial de conducere corespunzător“, a mai spus ministrul.

 

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua zi de Paște
Capital.ro
Horoscop 7 mai 2024. Capricornii își urmează ambițiile. Racii trebuie să fie atenți la finanțe
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
În cât timp iese alcoolul din sânge. Când te poți urca la volan dacă vrei să conduci
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro