Nelu Tătaru, gafă monumentală în cazul medicului erou de la Piatra Neamț. Ce îi este interzis să facă de acum înainte

Nelu Tătaru, gafă monumentală în cazul medicului erou de la Piatra Neamț. Ce îi este interzis să facă de acum înainte
Greșeala făcută de ministrul Sănătății în cazul medicului erou

Tragedia petrecută la Piatra Neamț a marcat o țară întreagă, fiind cel mai dezastruos incendiu din ultimii cinci ani, după evenimentul tragic de la Colectiv. Pe lângă bilanțul catastrofal al victimelor, autoritățile au apărut, pe rând, cu informații, unele mai grele decât celălalte. Ultima veste tristă anunțată de ministrul Sănătății a fost faptul că medicul supraviețuitor de la ATI a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Reacția soției medicului Denciu la anunțul ministrului

În cursul zilei de ieri, Nelu Tătaru a anunțat că testul de COVID-19 realizat la Floreasca este pozitiv, ceea ce însemna că un pericol uriaș îi umbrea și mai tare șansele de supraviețuire ale medicului Denciu.

În urma incendiului devastator, medicul a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a fost ținut timp de patru ore. În acest timp, medicii i-au efectuat un test pentru COVID-19, care se pare că a ieșit pozitiv.

Medicul Denciu transferat de urgență în Belgia
Medicul Denciu transferat de urgență în Belgia
Sursă foto: stirileprotv.ro

La aflarea veștii îngrozitoare transmisă de Nelu Tătaru la un post de televiziune, familia medicului a fost devastată. Ulterior, după lungi cercetări, soția medicului a aflat că soțul său este negativ, iar proba fusese contaminată. În acel moment, Alina Denciu a transmis că nu mai dorește ca ministrul Sănătății să mai ofere informații despre starea soțului său.

“Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru”, a declarat aceasta potrivit observatornews.ro.

Medicul Cătălin Denciu a fost infectat cu COVID-19 in luna aprilie, eveniment care l-a împins pe patul de spital pentru două săptămâni. Medicii de la Floreasca l-au primit cu îndoiala că ar putea fi reinfectat, motiv pentru care s-au echipat corespunzător, făcându-I totodată și un test în acest sens. Ulterior, proba a fost contaminate, iar rezultatul a fost, implicit, greșit.

Care ar fi fost șansele de reinfectare ale medicului

În urma supozițiilor că medicul Denciu ar fi fost infectat, specialiștii au primit informația cu scepticism. Astfel, Alexandru Rafila a dezvăluit că aceste cazuri de reinfectare la scurt timp sunt rare.

“Cazurile de reîmbolnavire sunt posibile, dar sunt extrem de rare. Sunt menționate foarte puțîn în literatură. O recoltare necorespunzătoare a testelor poate să ducă și la rezultate eronate. trebuie probabil repetat acest test”, a spus profesorul.

După aflarea rezulttaului din Belgia, ministrul Sănătății nu a mai revenit cu informații actualizate referitoare la starea medicului. Cel care a explicat eroare de la Spitalul Floreasca a fost Ludovic Orban, care a menționat faptul că, cel mai probabil, testul a fost antigen, putând exista erori.

“Testul de tip Real Time PCR care i-a fost făcut la spitalul din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR, pentru că nu a avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un tset antigen”, a spus acesta potrivit observatornews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI