Nelu Tătaru, avertisment îngrijorător despre situația reală din România: ”În jur de 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 sunt conectaţi la ventilatoare”

Nelu Tătaru a făcut un anunț halucinant. Cum se vor închide școlile în România

Ministrul Sănătății a declarat ieri despre situația pacienților cu COVID-19 din spitale. Numărul persoanelor infectate nu a atins limita maximă pe care spitalele o pot primi, însă Nelu Tătaru avertizează că nu trebuie forțat acest număr.

Care este situația pacienților de la Terapie Intensivă

Din păcate, un număr tot mai mare de oameni ajunge în secțiile de Terapie Intensivă, ca urmare a agravării stării de sănătate după infectarea cu noul coronavirus. Potrivit ministrului Sănătății, orice persoană care pășește pragul acestei secții înseamnă un pacient în stare gravă. Numărul maxim de paturi pe care spitalele dedicate fază I, fază II şi de support le pot oferi este de 1.034, însă, de preferat ar fi să nu se ajungă la o acoperire totală a acestora.

Orice caz nou la Terapie Intensivă înseamnă şi un pacient în stare gravă. Din ce avem noi în acest moment, 480 de cazuri, să ne gândim că în jur de 150 sunt pe ventilatoare, ceilalţi sunt în stadii intermediare de insuficienţe respiratorii care nu necesită ventilaţie mecanică.

Noi avem spitale dedicate fază I, fază II şi de suport care în acest moment pot asigura până la 1.034 de paturi de terapie intensivă, în contextul în care săptămânile trecute vorbeam de 840 de paturi. Avem aceste paturi, dar nu trebuie să le forţăm”, a declarat Tătaru, la Digi 24.

Care sunt regulile de începere a școlii

Nelu Tătaru și-a exprimat public dorința reînceperii școlii, urmând ca elevii să se afle față în față, să intreacționeze, iar lucruruile să o ia ușor, ușor pe făgașul normal.

Ministrul Sănătății a vorbit însă de noi constrângeri la nivel județean, datorate schimbării evoluției cazurilor de COVID-19. Dacă până acum, numărul cazurilor favoriza reînceperea lineară a tuturor școlilor, ministrul a menționat situația în care cele trei scenarii stabilite de autorități, să fie adaptate în funcție de fiecare județ și școală.

Noi vrem să se înceapă un an şcolar normal, faţă în faţă, cu un copil care să meargă la şcoală, dar dacă acum o săptămână specificam că, din cele 3.200 de localităţi, 2.826 erau într-o zonă verde şi atunci puteam merge la şcoală cu toţi copiii, trebuie să gestionăm mersul la şcoală şi cu capacitatea acestor şcoli de a asigura nişte norme de protecţie şi nişte reguli sanitare.

În condiţiile în care vom păstra o evoluţie favorabilă sau rămânem pe un platou, putem să ne gândim să avem cele trei scenarii pe care să le putem aplica la dispoziţia DSP, inspectoratelor şcolare judeţene, comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă adaptată la fiecare unitate, să putem gestiona prezenţa cât mai multor copii la şcoală cu precauţiile pe care le menţionam.

În condiţiile în care fiecare gestionează atât circuite, desfăşurarea orelor, a pauzelor în condiţii normale şi respectând acele reguli, putem spera că vom avea cât mai mulţi copii la începutul anului şcolar. Am stabilit reguli pentru toate scenariile în vederea aplicării acestor proceduri de începere a anului şcolar”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI