Nelu Tătaru, invitație neașteptată pentru cetățenii care nu cred în COVID-19: „Să meargă împreună cu mine să audă bolnavii strigând durerea”

Nelu Tătaru, invitație neașteptată pentru cetățenii care nu cred în COVID-19:
Nelu Tătaru, apel emoționant cetățenii care nu cred în COVID-19 și nu respectă restricțiile: “Să meargă împreună cu mine sau cu noi în spitale"

După ce România a atins un nou record de infectări cu COVID-19, autoritățile au ieșit în fața cetățenilor pentru a oferi informații de ultimă oră. Ministrul Sănătății dezvăluie câte paturi mai sunt disponibile în acest moment, dar totodată îi roagă pe oameni să fie prudenți și să respecte restricțiile. Pentru cei care nu cred în existența virusului, Nelu Tătaru îi invită să meargă la secțiile de Terapie Intensivă pentru a vedea suferința celor internați acolo.

Mesajul lui Nelu Tătaru pentru români

Chiar dacă numărul cazurilor de îmbolnăviri a explodat, mulți oameni rămân neîncrezători față de gravitatea bolii, odată ce virusul a fost contactat. O mare parte dintre cetățeni își menține părerea că este un virus similar cu răceala sau că este o invenție a autorităților.

Pentru cei care cred acest lucru, Nelu Tătaru vine cu o invitație „inedită” prin care îi îneamnă pe toți din această categorie de sceptici să meargă în spitale să vadă cum se chinuie bolnavii internați acolo în stare gravă.

“Să meargă împreună cu mine sau cu noi în spitale, să vadă ce se întâmplă în terapiile intensive, să meargă la primiri urgențe, să audă bolnavii strigând durerea, să meargă să vadă cadrele medicale care după șapte luni încă sunt acolo.

Și dacă nu au avut pe nimeni care s-a infectat în această perioadă sau care a pierdut lupta cu boala în această perioadă, să evalueze încă o dată dacă copilul sau părintele merită neîncrederea”, a declarat Nelu Tătaru pentru stirileprotv.ro.

Câte doze de Remdesivir mai are România

Criza de Remdesivir pare să fie una serioasă dacă tragi cu urechea la zvonurile care circulă printre noi, însă autoritățile ne asigură de existenta a suficiente doze. De asemenea, Nelu Tătaru a explicat că sunt în curs de negociere alte 12.000 de doze achiziționate de minister.

″Începând din iunie, s-au administrat pacienților din România 11.829 de doze de Remdesivir. În acest moment, mai avem în depozite 4000 de flacoane de Remdesivir.

Acest medicament face parte dintr-un complex de medicamente pe care îl dăm într-un protocol de tratament. Remdesivirul a fost pus deja pe piață și suntem într-un contract și sperăm să primim 12.000 de doza în luna octombrie”, a precizat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a vorbit despre lipsa posibilității producerii medicamentului la Iași, deși acest lucru era în discuții.

“Nu, am avut această discuție, dar nu există linie tehnologică, ar dura câţiva ani la noi. În schimb Antibiorice Iași reevaluează să producă antidiabetice orale, eutiroxul”, a mai spus Tătaru, potrivit stirileprotv.ro.