Nelu Tătaru, anunțul care le dă fiori românilor. Ce se va întâmpla în România când se vor înregistra 3000 de cazuri de COVID-19

Nelu Tătaru, anunțul care le dă fiori românilor. Ce se va întâmpla în România când se vor înregistra 3000 de cazuri de COVID-19
Nelu Tătaru, anunțul care le dă fiori românilor. Ce se va întâmpla în România când se vor înregistra 3000 de cazuri de COVID-19 Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Noul coronavirus a luat cu asalt toată lumea, iar România se află printre țările cu cea mai mare incidență a deceselor. În cursul zilei de ieri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record de pacienți la Terapie Intensivă, dar și un record al deceselor, 73 la număr. În urma bilanțului nefericit, Nelu Tătaru a fost întrebat ce planuri există la nivel de Minister al Sănătății, dacă numărul îmbolnăvirilor va crește și mai mult. Răspunsul oferit de acesta a creat revoltă în rândul populației.

Autoritățile din România, luate prin surprindere de COVID-19

În București, paturile din ATI sunt ocupate în totalitate, iar pacienții în stare gravă vor ajunge să fie transferați în provincie, acolo unde mai există locuri disponibile. După explozia numărului de cazuri, oamenii se întreabă ce se va întâmpla dacă numărul de infectări va crește, iar spitalele nu vor mai face față.

Același lucru a fost întrebat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în cursul zilei de ieri. Acesta a răspuns că, în cazul în care în România se vor înregistra mai mult de 3000 de cazuri pe zi se va întâmpla același lucru ca și până acum, adică se vor căuta paturi disponibile la Terapie Intensivă în toate spitalele din țară.

„Ce facem și cu aceste 2.500 de cazuri. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale. Lumea trebuie să înțeleagă că una e să ai 200 de cazuri pe zi și alta e să ai 2.500 de cazuri pe zi”, a răspuns ministrul Sănătății la o întrebare pe care a primit-o într-o emisiune la TVR 1.

Acesta a mai explicat, de asemenea, că situația critică din țară a obligat Comitetul Național pentru Situații de Urgență să adopte măsura carantinării pentru toți cetățenii care vin în România din aproximativ 50 de state cu risc epidemiologic crescut.

Ce se întâmplă cu stocul de Remdesivir, unul dintre tratamentele principale în lupta cu noul coronavirus

În cadrul aceleiași intervenții, Nelu Tătaru a fost rugat să explice care este adevărul despre medicamentul Remdesivir, despre care s-a tot vorbit că nu există în stoc pentru a trata bolnavii. Acesta a infirmat zvonul, menționând faptul că există 4000 de flacoane în depozite.

„La începutul lunii iulie noi am folosit în terapie Remdesivir, 11.892 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol, la diferite cazuri selectate pe anumite criterii, pe care medicul curent îl acceptă pentru pacientul respectiv. Este un tratament care se dă pentru cinci zile”, a răspuns Tătaru.

El a mai adăugat că acest medicament nu trebuie văzut ca unicul salvator, deoarece, pe lângă acesta, mai sunt folosite alte cinci antivirale eficiente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI