Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă, umiliți după înmormântare: „Au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei”

Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă, umiliți după înmormântare: „Au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei”
Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă, acuzați pentru moartea lor

Moartea fulgerătoare a celor trei cântăreți de muzică lăutărească din România a zguduit milione de români. Modul umilitor în care au fost înmormântați artiștii a condus la izbucnirea unui scandal de proporții între autorități și cetățeni. La doar o zi după înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, apar acuzații referitoare la motivele pentru care s-a ajuns la acest final tragic.

„Și-au făcut-o cu mâna lor”

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a scris recent un mesaj adresat cetățenilor, rudelor celor care au decedat din cauza Covid-19, dar și Guvernului. Cu un realism dureros, politologul, dar și jurnalistul deopotrivă, a ridicat un semnal de alarmă cu privire la neregulile care au loc în România din mai multe puncte de vedere. Cunoscută pentru lupta anticorupție, Alina Mungiu reacționează dur cu privire la folosirea puterii bisericii pentru a schimba regulile acestei pandemii.

Jurnalista a făcut acuzații grave cu privire la moartea celor doi cântăreți de muzică lăutărească, Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu, cărora le găsește vină pentru cele întâmplate. Aceasta susține că artiștii au ignorat orice regulă a pandemiei și au continuat să cânte și să se îmbrățișeze cu oamenii, în ciuda tuturor recomandărilor specialiștilor.

Din punctul său de vedere, nu sunt mai puțin vinovați nici membrii familiei, care acum își plâng rudele dragi și acuză autoritățile, dar la acel moment le-au lăsat să se expună unui risc uriaș de infectare, fără a lua măsuri.

“Familiile lor mai bine preveneau moartea”

În continuare, jurnalista Alina Mungiu arată cu degetul către familiile artiștilor, care le-au permis acestora să cânte la evenimente și să se îmbrățișeze cu toată lumea.

”Să fie clar, unii oameni și-au făcut-o cu mîna lor, deci nu merită nici un oficial învinuit de ce li s-a întîmplat lor. Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă au continuat să cînte la nunți cu toate interdicțiile, evident fără mască de protecție, și au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei, care i-au strîns în brațe, le-au sărutat mîna și le-au adus pahare cu întăritor – cînd nu le-au băgat bancnote în mînă.

Familiile îndurerate mai bine preveneau toate astea, decît să se lupte după moarte cu autoritățile pentru corpurile contaminate. Libertatea să îți lași părinții și bunicii să moară cu zile nu face parte din nici un catalog cunoscut al drepturilor omului, dar pe lîngă ei nu trebuie să moară și cei de la morgă sau pompe funebre.

Din Evul Mediu oameni bravi, de la aristocrați la medici de oraș s-au luptat cu biserica pentru a obține schimbări de reguli în timpul epidemiilor ca să stăvilească infecțiile – unii cu prețul excomunicării. Și biserica de azi nu mai e cea medievală, deci numai un om cu desăvârșire needucat ia steagul creștinismului ca să lupte cu lupta cu epidemia.

Creștin nu e egal idiot, și nu a fost niciodată, și dacă vreți să vă luptați cu guvernul, luptați-vă să salvați vieți, nu cadavre”, și-a început mesajul, scris ca și o opinie pe site-ul România Curată, potrivit dcnews.ro.

România, codașă la vaccinare

Alina Mungiu-Pippidi atrage atenția asupra faptului că cetățenii nu respectă nicio regulă, iar la capitolul vaccinare, țara noastră se află în coadă, deși vaccinul ar părea cea mai sigură șansă către o viață apropiată de normal.

„România e pe locul șapte din coadă la prognoza Politico privind ținta de vaccinare a statelor membre de la finele verii, deci nici iluzia că vaccinarea va prinde din urmă cumva brambureala nu mai ține… Pe scurt, deși producem morți în plus, parte din vina guvernului că e laș și inept, parte din vina populației, care pare să nu aibă alt ideal în viață decît chefuiala, și e încurajată de unele televiziuni pe această cale curat creștinească, Party to Death, nici măcar nu le producem pe termen limitat.

Distracția se întinde și la toamnă, cu cei doi la sută morți corespunzători (cifre și ele optimiste) care se vor tot aduna. În schimb am băgat pe 30 de zile la închisoare vreo 15 persoane care protestau legal, unele care nu spărseseră nici o vitrină, adică suntem lași, dar duri cu represiunea, că pe fond guvernului îi pasă doar de un lucru, să rămînă în funcție. Și unii dintre cei reprimați vor da în judecată membrii guvernului”, a adăugat aceasta, potrivit aceleiași surse.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI