Nelu Ploieșteanu, o viață marcată de drame și suferință. Cum i s-a destrămat familia

Nelu Ploieșteanu, o viață marcată de drame și suferință. Cum i s-a destrămat familia
Dramele s-au ținut lanț în viața sa

Lumea muzicii lăutărești este astăzi în doliu. Celebrul cântăreț Nelu Ploieșteanu s-a stins după o lungă perioadă de suferință. Celebrul lăutar fusese infectat cu covid, internat în spital. Medicii, din păcate, anunțau că are mici șanse de supraviețuire. Din păcate nici viața nu i-a fost ușoară, având parte de adevărate drame, dar a reușit de fiecare dată să treacă peste cu zâmbetul și muzica sa.

Nelu Ploieșteanu, o viață cât un cântec

În cei 70 de ani de viață, celebrul Nelu Ploieșteanu a avut o viață grea. A trebuit să își construiască o carieră prin muncă, sacrificii și, de multe ori, în detrimentul familiei. Pentru orice om greutățile vin și pleacă, important este cum trecem peste ele.

Dar ca părinte este foarte greu să treci peste drama pierderii unui fiu sau a unei fiice. Deși cu o viață plină de probleme, Nelu Ploieșteanu a reușit să treacă de fiecare dată cu zâmbetul pe buze. Apropiații știu cel mai bine cum a trecut lăutarul Ploieșteanu peste ele.

Dar cea mai mare dramă a vieții sale a fost atunci când unicul său fiu,  Mihăiță s-a stins din viață la numai 32 de ani. Momentul dramatic avea să se întâmple în urmă cu trei ani, în 2018, când Mihăiță s-a stins din viață după o foarte lungă perioadă de suferință.

Din păcate, Nelu Ploieșteanu și fosta sa soție, Elena, au trăit drama neputinței în ceea ce-l privește pe Mihăiță, acesta fiind țintuit timp de 10 ani la pat, suferind de tetrapareză spastică și encefalopatie. După o lungă suferință, în cele din urmă în 2018 avea să plece într-o altă lume, iar Nelu Ploieșteanu a suferit cumplit.

Dramele s-au ținut lanț în viața sa

Și cum lucrurile rele nu vin niciodată singure, ci sunt precedate sau urmate de altele, a mai avut de suferit. Alte două persoane dragi acestuia aveau să plece într-o altă lume, relativ rapid, una după alta. Prima dramă a fost pierderea fratelui acestuia, care avea mari probleme cu băutura, după cum povestea chiar Nelu Ploieșteanu, declarând la un moment dat:

„A ajuns în ultimul hal, nu mai are familie, nimic. Stă la ţară, iar eu când mă duc acolo îi las ca la copii doar 5 lei pentru că dă tot pentru băutură. A vândut tot din casă. Nu mai are nimic. Odată, l-am găsit că la porci, murdar şi zăcea pe podea. Îşi dăduse cu apă pe jos că afară erau temperaturi ridicate.  L-a îngrijit foarte bine. E foarte greu să ai aşa ceva.

Acum 3-4 ani i-am luat două damigene de vin, două kilograme de ţuică… Până seara a terminat şi zece kilograme de vin şi două de ţuică şi banii pe care i-am lăsat (…) A intrat de un an într-o depresie. Nu mai bea, nu mai nimic… Nu ieşea afară, nu comunica… Dacă îl întreba cineva, îi spunea că nu are nimic. Avea 80 de kilograme şi acum mort avea 35 de kilograme. Nici n-a mai vrut să mănânce”, povestea Nelu Ploieșteanu.

După o altă lungă suferință, internată fiind la Spitalul Elias, avea să părăsească această lume și soacra artistului, o femeie despre ca re Nelu Ploieșteanu vorbea numai de bine, considerând-o ca pe o mamă. Femeia avea 88 de ani și așa cum a recunoscut, a suferit enorm odată cu moartea acesteia. „Era ca mama mea. Sufăr foarte mult!”, spunea artistul atunci când și-a îngropat fosta soacră la Slobozia.

Din păcate astăzi, după o lungă suferință și luptă, Nelu Ploieșteanu pleacă din această lume. Pleacă într-o lume unde-și va revedea fiul, fratele și soacra. Drum lin!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI