Negresă, reţetă veche. Aşa se făcea în anii ’70, ingredientul secret care o făcea pufoasă şi îi dădea un gust de neuitat
Negresă după rețeta veche a bunicilor! Acest desert este adorat de toată lumea, mai ales că se prepară rapid și aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Totuși, pentru ca negresa să iasă pufoasă și cu un gust delicios, trebuie să țineți cont de anumite trucuri pentru prepararea ei. Ingredientul secret care face negresa să fie gustoasă și aromată!
Cum se face negresa după o rețetă veche
Negresa este una dintre cele mai bune prăjituri. De-a lungul timpul, rețeta de negresă a suferit multe modificări, iar gospodinele experimentează diferite rețete, aducându-i permanent îmbunătățiri. Este un desert delicios care poate fi pregătit de oricine.
Chiar dacă ne aflăm în Postul Paștelui, gospodinele pregătesc negresă după o rețetă veche. În urmă cu mai bine de 30 de ani, bunicile noastre foloseau un ingredient secret la această rețetă. Ei bine, puneau unt în aluatul de negresă, pentru ca aceasta să iasă pufoasă și cu un gust senzațional. În continuare vă arătăm de ce aveți nevoie pentru a prepara prăjitura negresă:
Ingrediente:
- 250 g zahăr
- 60 g unt
- 1 ou
- 250 g făină
- 1 cană lapte
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
- sare
- miezul de la 10 nuci
- unt și puțină făină pentru uns și tapetat tava
- zahăr pudră pentruornat.
Mod de preparare:
Prima dată, untul se freacă cu zahărul și se adaugă într-un bol mare și oul, laptele, făina, cacao, praful de copt, esența de vanilie și sarea. Se amestecă foarte bine toate ingredientele, iar mai apoi se toarnă toată compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată bine cu făină.
Miezul de nucă se pisează mai mare și se presară peste suprafața prăiturii. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Când este gata, tava se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Negresa se scoate din tavă și se taie în bucăți pătrate, se pudrează și se servește alături de un pahar cu lapte sau o cafea! Poftă bună.
Vezi și: Negresă de post, reţeta din caietul bunicii. Ingredientul care o face foarte pufoasă