Ne batem joc până și de Mihai Eminescu. Ce se întâmplă cu Lacul cu Nuferi din Ipotești

Ne batem joc până și de Mihai Eminescu. Ce se întâmplă cu Lacul cu Nuferi din Ipotești
Ce se intampla cu Lacul cu Nuferi din satul lui Mihai Eminescu

Mihai Eminescu este poetul național al României, dar autoritățile nu știu să profite turistic de pe urma lui. Unul dintre cele mai vizitate obiective din județul Botoșani ar trebui să fie Lacul cu Nuferi, care a fost inspirație pentru poet.

Mihai Eminescu a rămas în memoria românilor drept poetul național al României. El a copilărit la Ipotești, județul Botoșani, acolo unde se găsește și celebrul Lac cu Nuferi.

Numai că autoritățile n-au făcut nimic pentru a conserva locul și pentru a atrage turiști, arată Pro TV.

Locul arată ca după război, iar turiștii nu prea se înghesuie acolo.

Ce se întâmplă cu Lacul cu Nuferi din Ipotești, satul copilăriei lui Eminescu

Lacul cu Nuferi din Ipotesti, satul lui Mihai Eminescu
Lacul cu Nuferi din Ipotesti, satul lui Mihai Eminescu

Lacul cu Nuferi din Ipotești, județul Botoșani, nu este exploatat turistic, așa cum ar trebui. Autoritățile l-au lăsat în paragină, iar cei care au vizitat locul susțin că e neîngrijit și plin de stufăriș.

Drumul de la casa lui Mihai Eminescu până la lac este, de asemenea, un coșmar pentru șoferi.

“Sunt sute de vizitatori în week-end care vin cu mașinile până la jumătatea drumului și când îl văd așa de rău, se întorc ca să nu își strice mașinile. Așa se pierd foarte mulți vizitatori. Cu greu merg. Urcă cu greu, iar mulți intră prin șantier pe aici ca să ocolească gropile alea mari pe acolo”, susțin localnicii.

Autoritățile ridică din umeri.

“Avem în vedere alocarea de fonduri pentru acest drum. Legat de lacul în sine, toamna asta vom încerca să facem o igienizare, pe cât posibil. Așteptăm bani de la calamități și vom reface și partea de alei și redalare aleei până la lac”
Costică Macaleți, președinte CJ Botoșani

Primăria localității Mihai Eminescu susține că nu poate face nimic pentru că lacul e în administrarea Consiliului județean.

“Comuna deține 500 de metri de drum sătesc până la ieșirea din sat. Dacă CJ nu se va implică, primăria nu are posibilitatea financiară să îl facă. Așteptăm de vreo 4-5 luni o rectificare bugetară, poate reușim să ne facem bucată noastră de drum”
Verginel Gireadă, șef Serviciul Investiții Primăria Mihai Eminescu