„Ne-a legat cu cătușe timp de trei zile”. Antrenorul lui Novak Djokovic, interviu spectaculos după ce jucătorul sârb a câștigat turneul de la Roland Garros

de: Sorin Barbu
12 06. 2023

Novak Djokovic continuă să scrie istorie în tenisul mondial! Jucătorul sârb a câștigat turneul de la Roland Garros și are cele mai multe succese în competițiile de Grand Slam. Antrenorul lui a acordat un interviu și a dezvăluit ce s-a întâmplat înaintea primului meci de la Paris, după ce sportivul a spus la festivitatea de premiere că și-a terorizat oamenii din staff.

Goran Ivanisevic a dezvăluit cum s-a purtat Novak Djokovic înaintea turneului de la Roland Garros

Novak Djokovic este regele tenisului mondial. A câștigat trofeul de la Roland Garros și a devenit jucătorul cu cele mai multe succese într-un turneu de Grand Slam, ajungând la cota 23. În finala turneului pe zgură s-a impus în trei seturi în duelul cu Casper Ruud (24 de ani, 4 ATP), scor 7-6 (1), 6-3, 7-5.

Novak Djokovic este antrenat de un nume greu din tenisul mondial. Goran Ivanisevic este cel care are grijă să-l pregătească pe sportivul din Serbia, din anul 2019, dar a recunoscut că misiunea lui și a colegilor din staff nu este deloc ușoară.

„Ne-a torturat! Ne-a legat cu cătușe timp de trei zile. Novak nu a venit cu prea multă încredere la acest turneu și nici într-o formă prea bună. Nu m-am îngrijorat! Turneele care contează acum pentru el sunt cele de Grand Slam.

Are acest software în cap, pe care îl poate schimba când vine un Grand Slam. În turneele majore, tenisul devine un sport diferit comparativ cu alte turnee. Și-a schimbat software-ul. În ziua în care am ajuns aici, era mai bine, era mai mult motivat, era înfometat de succes”, a dezvăluit Goran Ivanisevic, într-un interviu pentru Tennis Majors.

Jurnaliștii s-au amuzat, dar nu au fost mulțumiți de acest răspuns, mai ales că și Novak Djokovic a spus la festivitatea de premiere că „îi torturează” pe oamenii din staff, așa că au încercat să afle mai multe detalii.

„Nu e ușor de lucrat cu el, mai ales când lucrurile nu merg în direcția lui. Dar suntem aici să ne punem spatele la bătaie, să o încasăm. Pentru asta se numește echipă. Uneori nu e ușor, e chiar complicat. În cele din urmă pentru asta trăim, pentru turnee cum este acesta și pentru finaluri de acest gen.

Ne-a torturat, ne-a smuls unghiile și multe alte lucruri pe care nu vi le pot spune, dar suntem aici, suntem în viață. Inima mea e încă ok, sunt un om bătrân, trebuie să am grijă de ea”, a mai spus croatul de 52 de ani.

Antrenorul a spus că nu știe câte turnee de Grand Slam mai poate câștiga Novak Djokovic (liderul clasamentului ATP), dar este convins că „mai există combustibil”.

Iga Swiatek este sportiva care s-a impus în competiția feminină de la Roland Garros. Cei doi jucători au primit fiecare un premiu de 2.3 milioane de euro.