Natura s-a dezlănțuit la cote maxime pe litoralul românesc. Turiștii de pe plajă, luați prin surprindere de o furtună extrem de violentă. Video

Natura s-a dezlănțuit la cote maxime pe litoralul românesc. Turiștii de pe plajă, luați prin surprindere de o furtună extrem de violentă. Video
Furtună violentă în Constanța Sursă foto: Facebook Europa Press Ro

O furtună violentă a speriat turiștii aflați pe plajele din Constanța și Eforie Nord, astfel că oamenii și-au strâns în cea mai mare viteză lucrurile și s-au adăpostit în primul loc sigur care le-a ieșit în cale.

Plajele au rămas goale în câteva minute

O mare parte din județele din țară au fost grav afectate de inundații și viituri, dar asta nu e tot. Miercuri seară, județul Constanța s-a aflat sub cod portocaliu de vijelii, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu rafale de peste 80 km/h.

Din păcate, mii de turiști aflați pe plajă la orele recomandate de medici au fost luați pe sus de semnalele meteorologice care anunțau prăpădul.

Un martor aflat în zona plajei în momentul izbucnirii a filmat imaginile groazei, iar mai apoi le-a publicat pe o rețea de socializare. Furtuna izbucnită a șocat pe toată lumea prezentă în acele momente, cu atât mai mult cu cât astfel de fenomene nu sunt des observate de turiști.

Potrivit ziuaconstanta.ro, localitățile afectate au fost: Constanța, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Crucea, Peștera, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Istria, Mereni, Săcele, Costinești, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Siliștea, Grădina, Mangalia.

Vezi imaginile care surprind furtuna, postate în mediul online de Cristina Dallas:

Fetiță de cinci ani, blocată cu mâna în tubul unei piscine

Tot în Constanța a avut loc ieri seară o desfășurare în forță a pompierilor, după ce aceștia au fost solicitați să intervină pentru a salva o fetiță de cinci ani. Micuța a suferit un accident, după ce aceasta a rămas cu mânuța blocată în tubul de absorbție al unei pisicine. La fața locului s-a prezentat un echipaj de descarcerare și unul de prim-ajutor, care au reușit să-i taie o parte din tub.

Pentru a fi eliminat în întregime, copila a fost transportată la Spitalul Județean din Constanța, acolo unde medicii au decis să fie transferată pe secția de Chirurgie, unde i s-a făcut anestezie. Într-un final, cadrele medicale au reușit să-i elibereze mâna cuun flex, adus chiar de tatăl copilului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI