09 sept. 2023 | 19:42

Naționala de rugby a României, zdrobită în meciul de debut de la Cupa Mondială. Cea mai umilitoare înfrângere dintr-un meci cu Irlanda – FOTO

Sport
Naționala de rugby a României, zdrobită în meciul de debut de la Cupa Mondială. Cea mai umilitoare înfrângere dintr-un meci cu Irlanda - FOTO
Naționala României a fost umilită de Irlanda în primul meci de la Cupa Mondială de Rugby. Sursa FOTO: Profimedia

Naționala de rugby a României s-a făcut de râs în duelul de debut de la Cupa Mondială de rugby și a pierdut cu 82-8 în fața reprezentativei Irlandei, deși a marcat primul eseu. Jurnaliștii francezi le-au plâns de milă jucătorilor din reprezentativa noastră și au amintit cum au ajuns „stejarii” la această competiție.

România – Irlanda 8-82, în primul meci de la Cupa Mondială de rugby

Naționala de rugby a României a fost zdrobită de Irlanda în primul meci din grupa B de la Cupa Mondială de Rugby. Tabela a arătat la final 8-82, deși „stejarii” au reușit, surprinzător, primul eseu al duelului prin Rupanu. Era minutul trei.

Reușita echipei noastre i-a enervat pe adversari care la pauză conduceau cu 33 la 8. În repriza secundă, irlandezii au mai marcat încă 49 de puncte fără să cedeze vreunul. În total au reușit 12 eseuri, iar diferența a fost uriașă. Comentatorul britanic al partidei a rezumat perfect partea secundă: „Irlanda, un adevărat tsunami peste România”.

Cea mai dură înfrângere dintr-un meci cu Irlanda

Naționala României nu a obținut pe teren calificarea la Cupa Mondială, dar echipa a ajuns la această competiție, după ce oficialii noștri au speculat „o portiță din regulament”: Spania a folosit un sportiv care nu avea drept de joc și a fost exclusă de la competiție, iar în locul ibericilor s-au dus românii. Pentru „stejari” este cea mai dură înfrângere dintr-un duel cu Irlanda, dar selecționerul are scuza că lotul este format doar din jucători foarte tineri.

„În primul meci de la Cupa Mondială, Irlanda a dominat-o fără probleme pe România și a reușit 13 eseuri în fața unui adversar copleșit. Irlandezii au învins-o clar pe România și au un start perfect la Cupa Mondială”, au scris francezii de la ouest-france.fr.

Pentru naționala Irlandei este a doua cea mai categorică victorie din istorie, primul loc în acest top fiind ocupat de partida cu SUA, din anul 2000, câștigat cu 83-3.

„Și asta a fost cu primul meci al Irlandei la Cupa Mondială. A început cu un eseu surprinzător al României, dar s-a încheiat cu a doua cea mai categorică victorie a Irlandei din toate timpurile”, au notat irlandezii de la irishmirror.ie.

Moment emoționant la intonarea imnului

Elevii lui Eugen Apjok au fost filmați cântând cu mult patos imnul național, înaintea partidei de la Bordeaux. Chiar și jucătorii naturalizați au interpretat „Deșteaptă-te, române”. Tevita Manumua (Tonga), Taliaʻuli Sikuea (Tonga), Jason Tomane (Australia), Sioeli Lama (Tonga), Fonoval Tangimana (Tonga) și Hinckley Vaovasa (Noua Zeelandă) sunt jucătorii naturalizați de România, convocați la această Cupă Mondială.

Programul României la Cupa Mondială de rugby

Irlanda – România 82-8
Africa de Sud – România (17 septembrie, ora 16:00) Stade de Bordeaux (Bordeaux)
Scoția – România (30 septembrie, ora 22:00) Stade „Pierre Mauroy” (Lille)
Tonga – România (8 octombrie, ora 18:45) Stade „Pierre Mauroy” (Lille)

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro