NASA a dezvăluit cum un asteroid a trecut ”milimetric” de Pământ în weekend. Avea puterea a 500 de bombe atomice

NASA a dezvăluit cum un asteroid a trecut ”milimetric” de Pământ în weekend

Un asteroid a trecut ”milimetric” pe lângă Pământ în weekend. Corpul ceresc avea o putere de 500 de bombe atomice. NASA a dezvăluit evoluția situației.

NASA a dezvăluit cum un asteroid a trecut ”milimetric” de Pământ în weekend

Asteroidul 2006 QQ23 a trecut pe lângă Pământ în acest weekend. Inițial, pentru cercetători a fost o posibilă sursă de îngrijorare, dat fiind diametrul lui de 570 de metri al rocii. NASA a urmărit evoluția asteroidului mai mare decât Turnul Eiffel, care s-a deplasat cu o viteză de 10.400 mph. Asteroidul ar fi putut lovi cu o forță de 500 de ori mai mare decât bomba aruncată deasupra Hiroshimei, dacă ar fi călătorit pe o altă traiectorie.

NASA a dezvăluit cum un asteroid a trecut ”milimetric” de Pământ în weekend. Avea puterea a 500 de bombe atomice
Asteroidul a fost la 4,6 milioane de mile de planeta noastră 

QQ23 a trecut periculos de aproape pe lângă planeta noastră și ”a ratat” Pământul cu 4,6 milioane de mile. Astfel, NASA a considerat asteroidul drept ”potențial periculos”. Incidentul a declanșat temeri că un alt asteroid mare, încă necunoscut, ar putea fi pe un curs de coliziune cu Pământ.

Impactul unui asteroid precum 2006 QQ23

De menționat este că asteroizii de această dimensiune trec pe lângă Pământ de cel puțin 6 ori pe an, potrivit cercetătorilor Lindley Johnson și Kelly Fast. Programul pentru Observarea obiectelor din Apropierea Pământului al NASA, din care fac parte și cei doi specialiști menționați anterior, a studiat aproximativ 900 de asteroizi care ajung în jurul Pământului și care au diametru mai mare de 1 kilometru, potrivit express.co.uk.

Cât despre impactul unui asteroid care doar a privit Pământul cu milă, acesta ar putea devasta o suprafață precum cea a unui stat al SUA. Conform cercetătorilor, un asemenea impact este atât de rar încât are loc odată la 2-3 secole. De asemenea, NASA are tehnologia de a detecta acești asteroizi și de a vedea când pot deveni un potențial pericol. Spre exemplu, asteroidului 2006 QQ23 i-a fost urmărită orbita și mișcarea din 1910 până în 220.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI