Mutare nouă a Rusiei în Ucraina. Care este următorul pas pregătit de Kremlin

Mutare nouă a Rusiei în Ucraina. Care este următorul pas pregătit de Kremlin
Mutare noua a Rusiei in Ucraina. Care este urmatorul pas pregatit de Kremlin

Mutare nouă a Rusiei în Ucraina. Kremlinul a pregătită o nouă strategie pentru a intensifica atacurile. Armata rusă aduce din Georgia trupele staționate acolo pentru a întărni ofensiva, conform unui înalt oficial al Statelor Unite scitat de CNN.

Mutare de ultimă oră a Rusiei în Ucraina. Kremlinul aduce trupele din Georgia pe front

Au trecut 30 de zile de la momentul declanșării invaziei în Ucraina a armatei ruse, iar atacurile nu au contenit nicio clipă. Bombardamentele au distrus zeci de orașe din țara vecină și au adus multă suferință în rândul populației. Peste 1.000 de civili au murit în aceste patru săptămâni de război, iar mii de alți oameni au fost răniți.

Încă de la început, Krmelinul s-a așteptat să obțină victoria în doar câteva zile de luptă. Însă lucrurile nu au stat deloc așa cum și-a imaginat președintele rus Vladimir Putin. Rezistența ucraineană i-a dat planurile peste cap și a fost nevoit să schimbe strategia, transformând conflictul într-un război de durată.

Armata rusă va primi noi întăriri. Un oficial american din domeniul apărării a declarat că Statele Unite au observat „mișcarea unui anumit număr de trupe din Georgia”. A precizat însă că Pentagonul nu a putut oferi o estimare cu privire la numărul de trupe pe care Moscova le deplasează sau la planurile pe care le au.

„Avem acum indicii că ei atrag forțe din Georgia în Ucraina”, a spus oficialul.

De la invazia Rusiei în Georgia, în 2008, forțe militare ale rușilor au fost dislocate în țara lor vecină.

Oficialul american a afirmat că Moscova își dorește să prioritizeze acțiunile militare în regiunea Donbas din Estul Ucrainei, dar a precizat că pentagonul nu știe unde se deplasează trupele din Georgia.

În același timp, SUA evaluează că forțele rusești au 22 de nave în Marea Neagră și, deși 15 dintre ele sunt „nave de luptă de suprafață”, oficialul a spus că „majoritatea celorlalte sunt nave amfibii”.

„I-am văzut intrând în Marea Azov pentru a efectua un asalt amfibiu, pentru a încerca să își realimenteze eforturile pe Mariupol, nu i-am văzut acționând pe Odesa”, a adăugat oficialul.

Oficialul din Statele Unite a precizat că este posibil ca aceste nave să atace Ucraina cu rachete, însă a mărturisit că SUA nu au văzut să facă acest lucru până acum.

Cercuri mari de fum deasupra Kievului

Între timp, pe cerul din Kiev au apărut semne ciudate. Cercuri mari de fum au fost surprinse de locuitori, iar în urma acestora se întindeau nori groși fum. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, iar oamenii se întreabă temători de la ce ar putea fi. Oficialii ucraineni nu au oferit niciun răspuns până acum.