Mută un singur băţ de chibrit astfel încât animalul din imagine să se uite spre stânga. Doar românii cu adevărat inteligenţi reuşesc!

Mută un singur băţ de chibrit astfel încât animalul din imagine să se uite spre stânga. Doar românii cu adevărat inteligenţi reuşesc!
Test de inteligență: calul trebuie să se uite în stânga cu o singură mutare.

Oamenii se pot evalua rapid la ei acasă cu ajutorul unor teste de inteligență. În felul acesta îți pui la încercare logica, viteza minții și poți să vezi ce tip de gândire ai. Testul de astăzi pare unul simplu la o primă privire, dar s-a dovedit a fi complicat și pentru cei mai inteligenți. Din bețele de chibrit ai format deja un ,cal’ pe care trebuie să îl faci să se uite în stângă doar cu o singură mutare. Specialiștii recomandă să nu trișezi și să nu stai foarte mult să te gândești la varianta corectă. Oamenii cu un IQ mare pot să își dea seama imediat de răspuns.

Test de inteligență: mută un singur băț ca animalul din imagine să se uite în stânga

Profesorul de psihologie Richard Wiseman a postat pe canalul său oficial de YouTube un clip în care prezintă 10 trucuri cu care poți să îți păcălești prietenii. Astfel de jocuri inteligente te testează și te fac să vezi care sunt lucrurile la care trebuie să lucrezi și care sunt calitățile tale.

Printre provocările speciale se numără și unul cu mai multe bețe din chibrit. Acestea sunt aranjate astfel încât să simuleze silueta unui cal care privește spre dreapta. Bărbatul le arată privitorilor cum reușește să se uite spre stânga doar mutând un singur băț. Răspunsul este simplu, deși la o primă vedere pare extrem de complicat să duci la capăt trucul.

Mută piciorul din stânga în locul unde calul tău are piciorul drept. Întoarce privirea și o să vezi cum ai refăcut un animal care se uită în stânga, dar pe vertical. Specialiștii susțin că este clar că perspectiva contează extrem de tare în astfel de teste de inteligență.

Trebuie să ai mintea liberă și să îți îndrepți atenția strict spre opțiunile de care ai nevoie ca să poți să descoperi rezolvarea rapid. Cu siguranță ți se pare simplu jocul după ce ai făcut deja prima mutare. Experții recomandă să aduni mai multe teste de acest gen și să le încerci alături de prieteni și familie, dar pe puncte.

Oferă o recompensă pentru câștigător pentru ca întreg concursul să fie unul mai palpitant. Desigur că în modul acesta o să vezi cine este cel mai inteligent din familia ta sau din grupul tău de prieteni. Nu uita să găsești și alte variante de răspuns la care poate chiar și specialiștii de până acum nu s-au gândit.