Mușchi de vită cu legume. Care este rețeta secretă a lui Chef Sorin Bontea

de: Ana Chivu
11 12. 2020

Rețeta perfectă pentru vineri seara – mușchi de vită cu legume. Care este modul de preparare al celebrului chef Sorin Bontea? Ai mai jos ingredientele, cantitățile și secretul care sigur te va ajuta să le oferi celor dragi o cină spectaculoasă.

Rețeta lui Sorin Bontea pentru mușchi de vită cu legume

Chef Sorin Bontea vine cu o rețetă numai bună de făcut la final de săptămână, când toată lumea se adună la masă. Bucătarul a dezvăluit modul de preparare pe care care îl are atunci când vine vorba de un preparat des consumat în restaurante, dar și pe care l-a jurizat de sute de ori de-a lungul carierei. Rețeta e una simplă, practică, iar ingredientul secret a uimit toți bucătarii. Mai exact, pentru carnea marinată se folosesc simple condimente, după gust, dar și surpriza sa – Alexandrion. Carnea prinde astfel o aromă incredibilă, fapt pentru care de fiecare dată când a gătit acest fel a fost întrebat ce folosește mai exact.

Weekend-ul ăsta vă propun o altă rețetă rapidă, pe care eu o gătesc deseori pentru familie sau musafiri. Mușchi de vită cu legume trase la tigaie. Secretul acestei rețete constă în faptul că înainte de a-l pune în tigaie, marinez vita folosind Alexandrion 5* și câteva mirodenii. O să vedeți ce aromă prinde carnea. De multe ori am fost întrebat ce ingrediente folosesc de are gustul ăsta. V-am zis secretul ? Spor la gătit!”, a scris Chef Sorin Bontea pe pagina personală de facebook. Acesta e unul din cei mai iubiți bucătari de la noi, iar deși are o comunitate aparte pe rețelele de socializare, fanii îl adoră în special în compania celorlalți doi prieteni ai săi – Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu.

Preparatul pâinii i-a dat bătăi de cap

„Mie îmi place pâinea foarte mult. Țin minte că eram la țară în vacanță și mă duceam la brutărie și luam niște pâini mari și până acasă mâncam din ele, erau bune rău. Eu sunt fan pâine”, a spus Sorin Bontea în cadrul emisiunii de la Antena 1. Am așteptat un an de zile până să-mi iasă pâinea. Serios, mi-am luat cuptor pe lemne, am sobă ca să bagi lemne, mașină din aia de gătit pe care mi-am pus grătarul. Mă chinui de mult, de foarte mult timp să fac pâine. Țin minte că făcea bunica mea o pâinică subțire de 2 cm care avea roșii deasupra. Târziu mi-am dat seama că bunica mea făcea focaccia încă din copilăria mea. Roșiile le punea înainte de coacerea pâinii. Le băga așa cu roșiile la cuptor, erau mai degrabă niște semințe pe deasupra”
Sorin Bontea