Municipiul Slatina a devenit un imens patinoar. „Și așa nu s-a mai deschis patinoarul, exersăm, ce să facem!”

de: Ionuț Vieru
12 01. 2022

Întreg municipiul Slatina a devenit patinoar miercuri dimineață. Autoritățile au fost surprinse de poleiul apărut peste noapte, însă s-a acționat de urgență cu material antiderapant. Pe străzile mai mici și în parcuri au ajuns mai târziu.

Polei în tot municipiul Slatina

Avertizările cu privire la poleiul care urma să apară au venit, însă târziu, marți noaptea. A doua zi de dimineață, cetățenii municipiului au avut o surpriză. Șoferii au întârziat la muncă, după ce au stat zeci de minute să dezghețe mașinile. Pietonii care lucrează dis de dimineață s-au luptat cu poleiul, deoarece autoritățile au intervenit mai târziu cu material antiderapant pe trotuare.

S-a intervenit în primul rând în zonele aglomerate, cele mai circulate de pietoni și de autoturisme, precum zone industriale și cele centrale, acolo unde mii de angajați intră și ies de la muncă de dimineață. Reprezentantul firmei de salubritate Salubris S.A., firma care se ocupă de deszăpezire în Slatina, spune că s-a intervenit de la primele ore.

„Sunt utilajele în oraş. Am început de azi-noapte. Dăm cu nisip cu sare pe carosabil, iar pe trotuare cu clorură şi cu nisip“, a precizat directorul Salubris, Marius Sburliş.

Poleiul s-a așezat și în zona Esplanadă. A fost dată în folosință cu întârziere, după modernizare. Potrivit proiectului, trebuiau să beneficieze de un sistem de degivrare. Cu toate acestea, gheața tot s-a regăsit în centru. Pietonii s-au chinuit să meargă, iar acolo unde au avut ocazia, au mers pe spațiul verde pentru a evita poleiul.

„Şi aşa patinoarul nu s-a mai deschis de trei ani, exersăm, ce să facem!“, au făcut alţii haz de necaz.

„Alunecă! Păi, alunecă, e iarnă!“, s-au resemnat alţii. 

Drumurile din sudul țării sunt acoperite cu polei

Miercuri dimineață, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că nu există până acum drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza unui eveniment rutieri sau a condițiilor meteorologice nefavorabile. Cu toate acestea, există anumite tronsoane de drumuri naționale unde carosabilul este deosebit de alunecos.

Prin urmare, echipajele drumarilor acționează cu material antiderapant pe DN 65 Colonești – Balș, în județul Olt și în afara municipiului Pitești, pe DN 67B și pe DN 65B, județul Argeș. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție cu o viteză adaptată la condițiile de drum, să evite manevrele periculoase și să folosească mai des frâna de motor pentru a încetini.

Pe arterele de drum principale, autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 – București – Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, vizibilitatea este bună și carosabilul este uscat. Cele mai mari probleme s-au înregistrat, până în prezent, în județele Olt și Argeș.