Motivul secret pentru care Bicarbonatul de sodiu e la mare căutare de sărbători. La ce îl folosesc gospodinele acum!
Curăţenia generală care precede întotdeauna sărbătorile de iarnă este mai uşoara şi mai ieftină dacă foloseşti, în locul detergenţilor, ingredientele pe care le ai în bucătărie. Produsele de curăţat, fie ele sub formă de pastă, praf sau lichid, sunt pline de chimicale care se evaporă în aer, sunt periculoase pentru copii, animale de casa şi chiar pentru tine, dacă intră în contact cu ochii, nasul sau gura.
La folosesc gospodinele Bicarbonatul de sodiu de sărbători
Curăţenia de Sărbători va începe în curând în toate casele, iar gospodinele au grijă să cureţe cu atenţie fiecare loc din baie, camere, dar mai ales bucătărie. În ultima din încăperi, marea problemă va fi grăsimea întărită, depusă de mobilă şi pe faianţă, care poate fi îndepărtată extrem de simplu cu ajutorul unei soluţii 100% naturale, pe bază de bicarbonat de sodiu.
Cea mai mare problemă a bucătăriilor rămâne mereu grăsimea care se poate pune în orice colţ, mai ales pe dulapuri. Sigur că vi se pare foarte greu să le curăţaţi mereu, însă ar fi bine să faceţi acest lucru cât mai des pentru a nu vă îngreuna muncă. Iată şi o soluţie foarte eficientă cu care veţi scăpa de problema grăsimii, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.
Pentru a prepară această soluţie aveţi nevoie de
- 1 lingură cu bicarbonat de sodiu
- o jumătate de lingură cu detergent de vase
- o jumătate de lingură cu apă
Amestecaţi bine aceste ingredinte până se va face o pastă, apoi luaţi o lavetă şi aplicaţi soluţia pe zonele cu cele mai mari probleme, frecând bine suprafaţa, notează secretele.com. Amestecul vă este foarte util şi pentru a curăţa baia.
Alte utilizări ale bicarbonatului
Bicarbonatul de sodiu este un dezodorizant foarte bun, care nu doar acoperă, ci elimina mirosurile de tot felul. Presară-l pe fundul coşului de gunoi sau pune-l, într-o cutie mică, în frigider sau în bucătărie, pentru a elimina mirosul de mâncare.
Dacă îl amesteci cu apă obţii o pastă numai bună pentru curăţarea oalelor, chiuvetei, toaletei. Este un abraziv uşor, la fel ca detergenţii sub formă de praf pe care îi găseşti în comerţ. Pe post de abraviz poţi să foloseşti şi sare de bucătărie. Curăţă cu ea suprafeţele albe pătate. Pentru a obţine rezultate mai bune şi mai rapide, amestecă aceste ingrediente. Specialiştii de la Arctic ne sfătuiesc să curăţăm cuptorul, după ce îl încălzim, cu un amestec de oţet distilat şi bicarbonat de sodiu, combinaţie foarte eficientă împotriva petelor de grăsime. Dacă nu ai la îndemână bicarbonat, îl poţi înlocui cu sare de bucătărie.