Motivul pentru care frişca nu se bate. Detaliul acesta o strică de la început, trebuie să eviţi să faci asta

de: Bișinicu Andreea
26 10. 2022

Se poate întâmpla, uneori, ca frișca să se coaguleze, fără ca gospodinele să înțeleagă motivul din spatele acestui proces. Iată care sunt sfaturile de la experții în arta culinară. Ce trebuie să faci, pe viitor, ca să te asiguri că frișca nu se va strica atunci când ți-e lumea mai dragă.

Motivul pentru care frișca nu se bate

Fără îndoială, frișca este unul dintre toppingurile preferate ale românilor, atunci când vine vorba de ornarea deserturilor lor preferate.

Indiferent că vorbim despre creme, tarte, prăjituri, brioșe sau torturi, frișca dă un gust aparte preparatelor. De aceea, crema aerată și extrem de fină trebuie bătută foarte bine, pentru ca frișca să nu-și piardă consistența.

De obicei, frișca ar conține 30% grăsime în ambalaj. Această componentă este vitală pentru a face, de exemplu, un smoothie excelent cu blenderul.

Dacă vrei să bați frișca spumă, fără să te îngrijorezi de faptul că s-ar putea tăia, sfatul specialiștilor este să omogenizezi frișca în recipiente reci, de preferabil din inox. În acest fel, te vei asigura de faptul că frișca nu se va tăia.

„Când batem frișca, se formează bule care sunt prinse de proteine ​​și grăsimi. Cu toate acestea, dacă continuați să amestecați, vor intra mai multe bule, așa că vor începe să se alăture.

Acest fenomen se numește coalescență, un proces în care structura începe să se prăbușească, iese în aer și își pierde volumul. Globulele slăbesc și grăsimea este separată de apă; cu toate acestea, se taie crema”, a explicat creatorul de conținut Heinz Wuth, conform Mag.

Cum se prepară frișca pentru deserturi

Frișca pentru deserturi poate fi achiziționată din magazin sau poate fi pregătită, la fel de bine, de tine în intimitatea propriei gospodării, variantă preferată de multe persoane.

Acest lucru nu te ajută doar să pui bani deoparte, ci ca frișca ta să aibă un gust mult mai bun, având încredere în faptul că produsul tău este natural.

Frișca pentru deserturi se prepară pe bază de smântână, însă nu orice tip de cremă poate fi folosit la prepararea ei.

Smântana trebuie să aibă o anumită cantitate de grăsime, pentru a nu se tăia în momentul în care este mixată cu zahăr. Prin urmare, când procuri smântână, asigură-te că îi spui vânzătoarei

De asemenea, este important ca frișca să fie rece, atunci când o pui în prăjituri, așadar trebuie să ții smântâna la frigider, înainte să o bați la blender.

Citește și Secretul celor mai bune savarine. Rețeta e simplă și trebuie încercată