Motivul pentru care este frig în apartamentele din București. Anunțul lui Nicușor Dan

Motivul pentru care este frig în apartamentele din București. Anunțul lui Nicușor Dan
Motivul pentru care este frig in apartamentele din Bucuresti. Anuntul lui Nicusor Dan

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan încearcă să mai îmbuneze starea de spirit a bucureștenilor la început de an. Anul 2021 a fost unul plin de probleme pentru locuitorii Capitalei, iar Nicușor Dan a încercat să repare ceea ce foștii primari au stricat sau nu au rezolvat. Ce anunț are primarul Bucureștiului pentru locuitorii orașului aflăm imediat!

Calorifere reci în apartamentele bucureștenilor

Odată cu scăderea temperaturilor, bucureștenii care nu erau racordați la gaze au întâmpinat probleme privind situația termoficării. Mii de apartamente au rămas neîncălzite, iar oamenii au trebuit să se descurce cu apa caldă şi căldura.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat Acordul pentru modernizarea altor 11 km din reţeaua primară de termoficare.

Lucrările vor începe în luna ianuarie și sunt realizate de Compania Energetica. În anul 2021, 40 de km de rețea de termoficare, pe magistrala Grozăvești au fost scoși la licitație. Cei 11 km promiși de primarul Capitalei ar trebui terminaţi cât mai repede cu putință în acest an.

„Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii”, a mai scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Nicușor Dan vina pe fostele administrații

În noiembrie 2021, Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) anunța că începe lucrările pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele de termoficare, în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4 și 5 din Capitală. Ulterior, s-a descoperit că problemele privind rețeaua de termoficare a Bucureștiului, trebuia rezolvată de mai mulți ani de precedenții primari. Nicușor Dan a subliniat că situația orașului București nu este una prea roz, iar acest fapt se datorează indolenței administrațiilor.

Avariile au creat probleme locuitorilor capitalei lăsându-i fără apă caldă și căldură, fapt ce i-a deranjat și au dus la nemulțumiri și proteste din partea lor. Primarul general al capitalei a încercat să liniștească apele spunând că primăria poate interveni doar de urgență la avariile care se produc.

„Profit de această ocazie pentru a le ura tuturor bucureștenilor un an nou mai bun, alături de persoanele dragi. Și să aibă încredere că aici, la Primăria Capitalei, așezăm lucrurile pe direcția bună. La mulți ani!” a încheiat postarea, Nicuşor Dan.

Problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, iar precedentele administrații nu au încercat să remedieze problemele. Acest lucru a dus la nemulțumirea locuitorilor din București, iar Nicușor Dan este tras acum la răspundere pentru acest fapt. În scurt timp, primarul general speră să ofere bucureștenilor o veste bună și condiții de trai decente în anul 2022.