Motivul pentru care ar trebui să înveleşti întotdeauna pepenele în folie alimentară înainte de a-l pune în frigider. Este foarte important să ştii asta

Motivul pentru care ar trebui să înveleşti întotdeauna pepenele în folie alimentară înainte de a-l pune în frigider. Este foarte important să ştii asta
De ce să înveleşti întotdeauna pepenele în folie alimentară?

De cele mai multe ori, mai ales când suferim de căldură, pepenele este cel mai răcăros fruct la îndemână. Dar gospodinele vorbesc despre motivul pentru care ar trebui să înveleşti întotdeauna pepenele în folie alimentară. Gospodinele spun că este important să faci asta înainte de a-l pune în frigider.

De ce să înveleşti întotdeauna pepenele în folie alimentară?

Gospodinele spun că pentru bucățile mari de pepene verde tăiat cel mai bun mod de a păstra orice bucată tăiată, indiferent de mărime, este să le înfășurați cu folie alimentară și să le păstrați în frigider până la o săptămână.

Dacă am început un pepene, dar nu sunt suficiente guri pentru a mânca totul pe moment, frigiderul este cel mai bun aliat al nostru.

Odată tăiate, experții ne sfătuiesc să păstrăm aceste fructe la rece cât mai repede. Cu cât pulpa lor este expusă mai mult timp, cu atât este mai probabil să se strice și să fim nevoiți să le aruncăm.

Fructul are o protecție naturală, care este pielea, iar în momentul în care o îndepărtăm, miezul este neprotejat. Astfel, este mai ușor pentru microorganisme să o contamineze.

De fapt, fructele apoase, cum ar fi pepenii și pepenii galbeni, sunt mai predispuse să fie deteriorate de bacterii precum E.coli sau Salmonella. Coaja lor este mai groasă tocmai din acest motiv.

Fructele apoase sunt mai expuse riscului de contaminare

Pentru ca aceste microorganisme să nu ne populeze fructele și să le deterioreze, este la fel de important și să le acoperim cu folie alimentară. Este un pas pe care mulți îl ignoră crezând că odată ce sunt păstrate la rece nu mai există niciun risc.

Nimic mai departe de adevăr. Dacă lăsăm jumătate de pepene verde neprotejat în frigider, acesta se va strica mai repede. În același timp, ar putea absorbi mirosurile altor alimente care se află în apropiere.

De aceea, este mai bine să depozităm fructele tăiate învelite în folie alimentară. O altă variantă ar fi într-un recipient ermetic. Dacă este posibil, pe rafturile inferioare ale frigiderului, care sunt de obicei cele mai reci.

Pot rezista aproximativ patru zile

Conservate în acest fel ne pot rezista aproximativ patru zile. Cu toate astea, va trebui să fim atenți atunci când le scoatem să nu stea la temperatura camerei mai mult de o oră. O altă variantă este să cumpărăm fructele direct în jumătăți din supermarket.

Atunci când facem acest lucru trebuie să ne uităm la câteva detalii dacă nu vrem să ne intoxicăm. Unitatea trebuie să le expună la frigider și cu data și ora la care au fost tăiate.

Dacă, în schimb, găsim pepeni verzi și pepeni tăiați la temperatura camerei, iar pe eticheta lor este indicat doar prețul, omițând datele de conservare, cea mai bună decizie este să nu-i luăm acasă.

Doar pentru că este o practică obișnuită nu înseamnă că este sigură sau corectă. De asemenea, este indicat să alegem fructele mai puțin mature, pentru ca acestea să reziste mai mult timp, și să luăm cât mai puțin pentru a le păstra la rece odată ce ieșim din magazin, spun specialiștii.