13 ian. 2021 | 07:31

Motivul real al morții lui Bogdan Stanoevici, dezvăluit de un bun prieten: „Nu l-au omorât nici doctorii, nici nozocomialele!”

Sănătate
Motivul real al morții lui Bogdan Stanoevici, dezvăluit de un bun prieten:
Adevărul morții lui Bogdan Stanoevici Sursă foto: Facebook partidul Ecologist Român

Moartea actorului Bogdan Stanoevici a provocat multă durere în rândul celor care l-au iubit și l-au apreciat. Pentru că era un critic aspru al măsurilor sanitare pentru prevenirea infecției cu COVID-19, moartea sa a dat naștere unuor conflicte datorateinceetitudinii motivului morții sale. De aceea, în urma tragicului deces, s-au format două tabere: cei care spun că actorul a murit din cauza unei infecții nosocomiale și cei care susțin că noul coronavirus a fost cel care l-a pus la pământ.

Un bun prieten dezvăluie adevăratul motiv al morții

Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu viața în cursul zilei de ieri, după ce pe data de 24 noiembrie fusese internat în stare gravă la Spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta se afla în cea de-a opta zi de infectare cu noul coronavirus, iar afectarea pulmonară era de 80%.

Acesta a fost băgat imediat pe tratament, conform protocoluluistabilit pentru infecția cu noul coronavirus.

Din păcate, starea actorului s-a degradat pe zi ce trece, iar la jumătatea lunii decembrie a fost nevoie de intubarea acestuia. Ulterior au apărut complicații și mai mari, fiind infectat și cu o bacterie agresivă, care poate cauza moartea.

La doar câteva ore de la moartea sa, mai multe persoane publice au transmis diverse informații eronate privire la motivul decesului său. În funcție de credințele personale, mai multe speculații au fost transmise în spațiul public, motiv pentru care, jurnalistul Mirel Curea și-a găsit puterea de a transmite informațiile, așa cum s-au petrecut. Acesta era un prieten vechi al actorului și a fost la curent cu starea acestuia pe tot parcusul spitalizării sale.

„Nu aș fi scris dacă nu s-ar fi bătut câmpii pe subiect”

Având în vedere că atât Diana Șoșoacă, cât și Codrin Ștefănescu, dar și alții au vorbit de așa zisa cauză a morții cauzate de infecția cu bacteria Clostridium Diffcile, Mirel Curea a povestit despre chinul trăit de Bogdan Stanoevici.

„Nu aș fi scris niciodată cele de mai jos dacă, potrivit unui obicei românesc sau nu, habar nu am, pe subiect nu s-ar fi bătut câmpii crâncen, și nu s-ar ajuns cu stabilirea vinovățiilor până în zone care țin strict de patologiile psihiatrice.

Mirel Curea a expus, de asemenea, o explicație amplă prin care a explicat cu lux de amănunte evoluția stării prietenului său.

„Este despre moartea unui actor, Bogdan Stanoevici. Dumnezeu să-l odihnească! Bogdan Stanoevici a ajuns la Spitalul Sf. Pantelimon, în data de 24 noiembrie, în stare gravă. Era deja în a 8-a zi de la debutul Covid-19, mai precis a simptomatologiei. Cele 8 zile întârziate le petrecuse în campania electorală.

Din primele ore de la internare, a fost necesară administrarea de oxigen, pentru că afectarea pulmonară era enormă, de 80% și a fost trecut imediat pe tratament, conform protocolului pentru stadiul bolii, Bronhopneumonie SARS-Cov2.

Starea generală a actorului a continuat să se degradeze până când, în noaptea de 16/17 decembrie a fost necesară intubarea. A început ventilarea mecanică și totodată a fost pornită tehnica de dializă complexă, pentru că rinichii nu mai funcționau decât în proporție de 50%”, a spus acesta.

“Starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces”

Jurnalistul a ținut să menționeze că motivul decesului nu a fost cauzat de nicio infecție, ci de faptul că s-a prezentat prea târziu la spital, iar în plus, avea trei cormobidități puternice care i-au afectat grav starea de sănătate:

„Nu se poate, totuși, să se bată câmpii în halul ăsta! Pe Bogdan Stanoevici nu l-au omorât nici doctorii, nici nozocomialele! Prezentarea târzie la spital, a 8-a zi, și trei comorbitități serioase i-au fost fatale”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

“În 23 decembrie, în momentul în care CT-ul pulmonar a evidențiat o afectare pulmonară catastrofală, de 90%, s-a luat legătura cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, șef secție ATI, Spital Fundeni, în vederea transferării pacientului și inițierii procedurii ECMO (extracorporeal membrane oxygenation), mai pe înțeles, „plămân artificial”, ceea ce s-a și întâmplat în 24 decembrie. În ciuda tuturor eforturilor depuse, starea actorului a continuat să se deprecieze până la deces.

Forma gravă de Covid-19 dezvoltată de Bogdan Stanoevici a fost determinată de comorbiditățile pe care le avea: astm bronșic din copilărie, fost fumător cu fibroză pulmonară și hipertensiune arterială stadiul 1.

Așa-zisa infecție nozocomială a fost de fapt o enterocolită cu Clostridium difficilae, provocată de o bacterie localizată în intestin și care poate deveni patogenă în anumite condiții. Cu tratamentul administrat conform antibiogramelor efectuate actorul fusese vindecat”, a transmis Mirel Curea, potrivit ziarului Evenimentul Zilei.

PlaySport
Kalin Brothers au făcut senzație pe contul de TikTok al celor de la Parma: „Când Man sau Mihăilă marchează pentru România”
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Cum va fi condusă Andreea pe ultimul drum! Decizie emoționantă luată de familia tinerei ucise de Mirel
GSP.ro
Prezentatoarea-fotomodel de la Prima TV, declarații șoc despre Ion Țiriac: „Mi-ar plăcea să fiu în pantofii lui de lux”
Stirile PROTV
Un „pui de arici” salvat s-a dovedit a fi ceva cu totul neașteptat. Ce era, de fapt: „Poate dăm un nume acestei noi specii”
Romania TV
Ce salarii mizerabile aveau angajaţii de la Gaşca Zurli. Un fost component al trupei a rupt tăcerea: "Am lucrat de luni pana duminică, până la unu noaptea!"
Capital.ro
Anunț trist despre Prințesa de Wales. Un celebru medic spune adevărul despre Kate Middleton
EVZ.ro
Cristian Gațu, surprins alături de noua parteneră de viață. Cum arată „menajera”
Adevarul
O manichiuristă din București se laudă cu câștigurile dintr-o singură zi: „Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării” VIDEO
BZI.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra! Tânăra nevăzătoare este virală în mediul online! – VIDEO
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Digisport.ro
4 zodii care vor avea parte de un eveniment mult așteptat în luna aprilie. Planurile se vor concretiza, iar visele devin realitate
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei
Digi24
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a îndrăgostit de ea. Apoi i-a cerut bani
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Reguli noi pentru deținătorii cardului de sănătate. Ordin al șefului CNAS
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
UNGURII cutremură Europa. Ungaria NU va renunța niciodată: Imposibil
Capital.ro
Job-ul la care primești aproape 60.000 de euro şi nici nu simţi că munceşti
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
LOVITURĂ privind CARDUL de SĂNĂTATE! Au anunțat ACUM
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro