Motivul halucinant pentru care Radu Mazăre cere anularea condamnării de 9 ani. Ce s-a întâmplat cu dosarul său

Motivul halucinant pentru care Radu Mazăre cere anularea condamnării de 9 ani. Ce s-a întâmplat cu dosarul său
Radu Mazăre cere rejudecarea procesului în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare

Radu Mazăre cere anularea condamnării de 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje și terenuri. Motivul pentru care fostul edil cere rejudecarea cazului este unul halucinant: procesul s-a judecat în lispa sa. Adică în perioada în care el era fugit în Madagascar, unde a cerut azil politic.

Radu Mazăre cere rejudecarea procesului în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al municipiului Constanța se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare pe care a primit-o în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje și terenuri în Mamaia. Radu Mazăre a depus cerere de anulare a condamnării și rejudecare a procesului. Cererea a fost depusă pe 18 iunie 2019 și a avut primul termen pe 6 septembrie, însă judecătorii au amânat procesul pentru data de 10 octombrie.

Motivul pentru care Radu Mazăre cere reluarea cazului este că a fost judecat în lipsă. Mai precis, în perioada în care se afla în Madagascar, unde fugise în decembrie 2017 tocmai pentru a scăpa de problemele cu legea. El a fost arestat de Interpol pe 8 mai 2019, iar pe 20 mai a fost extrădat în România.

„Statutul meu de rezident în Republica Madagascar, precum i statutul meu de solicitant de azil – pe temei de discriminare politică și pe motiv de nerespectare a drepturilor fundamentale ale omului în materia dreptului la un proces echitabil – au reprezentat motive temeinice pentru care subsemnatul nu am putut fi prezent la judecarea în faza apelului a dosarului 6536/2/2008 și motiv pentru care judecata apelului s-a desfășurat în lipsa mea”, se precizează în cererea depusă de avocații lui Radu Mazăre.

Fostul edil este nemulțumit că magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu au motivat decizia de condamnare la 9 ani de închisoare cu executare și precizează că nu el s-a sustras justiției.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI