„Monstrul din Caracal” şi-a primit pedeapsa! Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

de: Ștefan R. Apostol
30 05. 2023

Dacă până de curând se mai punea problema unei sentințe mai mici în cazul lui Gheorghe Dincă, decizia de astăzi pune capăt oricăror speculații. În cursul acestei zile, „Monstrul din Caracal” şi-a primit pedeapsa. Conform magistraților, Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare.

„Monstrul din Caracal” şi-a primit pedeapsa

Astăzi a avut loc ultima înfățișare în fața Curții de Apel Craiova în celebrul „Dosar Caracal”, ca urmare a unei atacări în instanță a primei decizii în cazul lui Gheorghe Dincă, atacare depusă de avocații familiei Măceșanu. Avocații depuneau un apel, ca parte civilă, în acest dosar și instanța a respins cererea.

Vezi și: Acuzații noi la adresa lui Gheorghe Dincă: „Fetele au fost pasate pe undeva, la americani. Nu e lăsat să spună tot”

Cât despre „Monstrul din Caracal”, acesta şi-a primit pedeapsa, se spune în comunicatul emis de Curtea de Apel Craiova.

„Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020 şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. În baza art. 396 alin. 1 şi 2 C. proc. pen. condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, se menţionează în decizia Curţii de Apel Craiova.

Ștefan Risipițeanu a primit o sentință mărită

În aceeași înfățișare, conform comunicatului, Risipițeanu Ștefan, complicele lui Gheorghe Dincă, a primit o majroare a pedepsei, de la 7 ani, cât era inițial, la 12 ani de închisoare. Și în cazul lui Risipițeanu sentința dată astăzi de Curtea de Apel Craiova este una definitivă și fără drept de recurs, conform magistraților craioven i.

Gheorghe Dincă, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

În cazul principalului inculpat în „dosarul Caracal”, față de prima decizie, Curtea de Apel Craiova a menținut și decis ca definitivă sentința dată acestuia, și anume de 30 de ani de încnhisoare, cu toate că avocații celor două familii ar fi vrut rejudecarea sentinței, justificând lipsa unor dovezi concludente și acuzând DIICOT-ul de ascunderea unor dovezi extrem de importante.

Vezi și: Gheorghe Dincă s-a pocăit în închisoare. Monstrul din Caracal: „Am făcut şi fapte cu care nu mă pot mândri”

Așa cum scriam aici, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu cerea achitarea lui Gheorghe Dincă, motivul fiind explicat de avocat:

„Am făcut apel împotriva sentinței prin care Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani având în vedere faptul că infracțiunea de omor calificat nu subzistă din punct de vedere legal. Când spun acest lucru mă refer la faptul că din cele trei rapoarte de expertiză niciunul nu a putut demonstra, în condițiile în care a fost găsit ADN-ul, din ce dinte a fost găsit ADN-ul. Avem 32 de dinți în gură. Nu s-a precizat ce dinte a avut pulpă dentară pentru a putea să se extragă acel ADN.

Mai mult decât atât, la fața locului s-au găsit oseminte care nu au fost identificate ca fiind ale Alexandrei. Deci nu s-a stabilit cui aparține ADN-ul. S-a specificat doar faptul că aparține unei persoane de sex feminin și nimic mai mult. Anomaliile care apar în această situație sunt că DIICOT a constatat decesul Alexandrei în 25 iulie 2019, INML – prin raportul care a depistat ADN-ul a inserat faptul că este decedată la data de 26 iulie.”, explica avocatul.

Astăzi, sentința definitivă anunțată de Curtea de Apel Craiova nu mai poate fi atacată, deci Gheorghe Dincă va ispăși întreaga pedeapsă.