Monstrul descoperit pe fundul unui lac din Marea Britanie. Creatura ar avea lungimea de 10 metri VIDEO

Pe fundul unui lac din Marea Britanie a fost descoperită o creatură de 10 metri lungime, denumită ulterior „monstrul apelor“. Se crede că aceasta ar fi trăit în urmă cu 180 de milioane de ani, fiind astăzi cea mai mare și mai completă fosilă de acest gen găsită vreodată în teritoriu. „Monstrul“ a fost descoperit în timpul drenării de rutină a unei insule din rezervorul de apă Rutland, de către Joe Davis de la Leicestershire and Rutland Wildlife Trust. Mai multe detalii, în continuare.

Monstrul descoperit pe fundul unui lac din Marea Britanie

Un „dragon de mare“ preistoric gigantic a fost descoperit pe fundul unui lac de acumulare din Midlands, Marea Britanie, reprezentând una dintre cele mai mari descoperiri din istoria paleontologiei britanice.

Monstrul marin cu o lungime de 10 metri ar fi trăit acum 180 de milioane de ani în urmă, făcând parte din categoria ihtiozaurilor sau a „șopârlelor-pește“ – primele reptile complet adaptate la viața acvatică. Acestea au trăit într-un interval situat între acum 250 de milioane și acum 90 de milioane de ani.

Fosila reptilei preistorice s-a conservat perfect, având un craniu care cântărește aproximativ o tonă. Este cea mai mare și cea mai completă fosilă de acest gen căsită vreodată în Marea Britanie, notează The Guardian.

„Monstrul apelor“ a fost descoperit de către Joe Davis de la Leicestershire and Rutland Wildlife Trust, în februarie 2021, în timpul drenării de rutină a unei insule din rezervorul de apă Rutland.

Citește și: Descoperirea ireală de pe o bucată de gresie. Este cea mai mare insectă care a trăit

Creatura ar avea lungimea de 10 metri VIDEO

Fosila unui animal foarte mare a fost văzută de către un angajat, care a crezut inițial că are de-a face cu un fel de dinozaur. Paleontologii chemați și-au dat seama, însă, că este un exemplar extrem de rar de ihtiozaur.

Cel care a descoperit primii ihtiozauri, numiți și „dragoni de mare“ întrucât au tendința de a avea dinții și ochii foarte mari, a fost vânătorul de fosile și paleontologul, Mary Anning, la începutul secolului al XIX-lea.

„În ciuda numeroaselor fosile de ihtiozaur găsite în Marea Britanie, este remarcabil că este cel mai mare schelet găsit vreodată în Marea Britanie. Este o descoperire cu adevărat fără precedent și una dintre cele mai mari descoperiri din istoria paleontologică britanică“, a spus paleontologul Dean Lomax.

Ihtiozaurii au fost niște reptile marine care au apărut pentru prima dată în urmă cu circa 250 de milioane de ani, dispărând acum aproximativ 90 de milioane de ani. Lungimea acestora a variat de la 1 metru la mai mult de 25 de metri, fiind asemănători ca formă generală a corpului cu delfinii.