02 mart. 2024 | 17:51

Monica Tatoiu, despre problemele elevilor, pe care îi meditează la matematică: ”Telefonul stă la mine!”. Cât costă meditațiile pentru Evaluarea Națională 2024?

EXCLUSIV
Monica Tatoiu, despre problemele elevilor, pe care îi meditează la matematică: ”Telefonul stă la mine!”. Cât costă meditațiile pentru Evaluarea Națională 2024?
Monica Tatoiu, despre problemele elevilor, pe care îi meditează la matematică: ”Telefonul stă la mine!”. Cât costă meditațiile pentru Evaluarea Națională 2024?

Rezultatul dezastruos de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024 i-a îngrozit pe părinții ai căror copii au obținut note rușinos de mici. Ei ar plăti oricât pentru un meditator bun de matematică, și care să facă minuni, acum, pe ultima sută de metri. Monica Tatoiu, absolventă de Matematică, ne-a explicat de ce este dificil să mediteze elevii din noua generație. Am aflat și cam cât costă ședințele de pregătire, pentru Evaluarea Națională 2024, în marile orașe din țară.

Monica Tatoiu, despre noua generație de elevi. Cu ce probleme se confruntă la ședințele de meditații?

Conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației, la examenele de simulare pentru Evaluarea Națională 2024 , 57% dintre elevi nu au obținut nici măcar nota 5 la proba de matematică. Părinții și elevii s-au plâns că examenele au fost mult prea grele, comparativ cu alți ani.

Monica Tatoiu, care a predat timp de 15 ani matematica, iar în prezent încă mai oferă meditații, la această materie dificilă, ne-a vorbit despre actuala generație de elevi:

”Eu mai dau meditații, și acum, dar gratuit. Nu iau bani, le dau meditații copiilor cunoscuților, care sunt de diverse vârste. Dar, vă spun sincer, elevii din această generație nu prea se mai pot concentra, matematica cere o mare atenție. Nu poți să te gândești în altă parte, când faci calcule.

Prin urmare, eu procedez cam așa. De cum intră elevul pe ușă, îmi dă telefonul lui mobil, care stă la mine pe toată durata ședinței de meditații. Iar la 20 de minute, mai facem câte o pauză, mai deschidem iar telefonul, ne mai uităm la câte un videoclip, ca să se relaxeze.

Este mult mai greu, ca în alți ani, când nu existau Internetul, telefonia mobilă și jocurile”, ne-a declarat Monica Tatoiu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Citiți și: Schimbări la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2024. Ministrul Educaţiei, anunţul momentului pentru elevi

Mihai Trăistariu, absolvent de Matematică, despre tarifele la meditații, în marile orașe

Solistul Mihai Trăistariu, care este și absolvent al Facultății de Matematică, ne-a spus cam care sunt prețurile, pentru o ședință de două ore, la matematică, pentru Evaluarea Națională 2024:

”Din câte am aflat, la București costă cam 120-130 de lei, pentru meditații individuale, și în jur de 100 de lei, pentru grupuri de câțiva elevi. Dar, pe la Constanța, unde locuiesc, și pe la Iași, unde sora mea e profesoară de matematică, părinții plătesc câte 70 de lei, pentru o ședință de două ore de meditații, unde, în același timp, sunt și câte cinci elevi, la o masă, adică, în grup, aproape, ca la școală. Pare ieftin așa, dar să știți că nu e de mare ajutor pentru copii”.

Mihai Trăistariu are un sfat important pentru părinții ai căror copii sunt în urmă mult cu materia, iar examenele bat la ușă:

”Îi sfătuiesc pe părinți să plătească un pic mai mult, ca profesorul să se ocupe doar de copilul lor. Numai așa elevul poate recupera rapid materia. Altfel, meditatorul se îmbogățește, ia câteva mii de lei, în două ore de meditații, de la 5 elevi, iar copilul nu a înțeles mai nimic.

Matematica este o materie foarte grea, trebuie un plus de atenție”, a mai menționat el, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Citiți și: Când va avea loc Evaluarea Națională 2024. Calendarul complet al examenelor

Programul pentru Evaluarea Națională 2024. În ce zile au loc examenele?

Înscrierea elevilor pentru Evaluarea Națională 2024 va avea loc în perioada 11-14 iunie, iar examenele sunt programate în perioada 25-28 iunie. Proba la Limba Română se va desfășura pe 25 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 27 iunie 2024.

Pe 3 iulie 2024 vor fi afișate rezultatele obținute de elevi, înaintea contestațiilor.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro