Monica Pop, reacție furibundă după ce Clotilde Armand a tăiat finanțarea pentru patru spitale din București: „Este o gafă extraordinară care urâtește un primar”

Monica Pop, reacție furibundă după ce Clotilde Armand a tăiat finanțarea pentru patru spitale din București: „Este o gafă extraordinară care urâtește un primar”
Monica Pop, atac dur la adresa lui Clotilde Aramand

Vestea că primarul sectorului 1 va tăia finanțările a patru spitale extrem de importante din București a șocat o țară întreagă. Medicii sunt, de asemenea, revoltați și îi declară război tacit. Prin decizia sa, Clotilde Armand privează pacienții românii de la Sănătate, în plină pandemie de Covid-19. Medicul oftalmolog, Monica Pop, direct afectată, i-a transmis recent un mesaj dur.

Monica Pop, dezamăgită de rezultatul alegerilor locale

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice a declarat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 faptul că s-a așteptat la ce e mai rău atunci când a aflat că noul primar al sectorului 1 va fi Clotilde Armand. Aceasta critică aspru modul în care Clotilde Armand alege să-și folosească puterea politică, subliniind faptul că este o gafă impardonabilă care îi aduce efectul popularității în rândul cetățenilor.

”M-am așteptat de când am văzut cine e primar la Sectorul 1. Va fi mai greu ca până acum, dar de vom descurca. Să nu creadă ea că nu ne vom descurca. Este o gafă politică extraordinar de mare, urâțește un primar. Ar fi trebuit să suplimenteze fondurile.

Faptul că ne plăteau utilităţile este un lucru foarte important şi, vă daţi seama ce utilităţi sunt la un spital. Fiecare spital avea anual o alocaţie bugetară. Din banii respectivi noi făceam un raport cu ce ne trebuie şi făceau ei [primăria]. Într-un an, ne-au cumpărat generator electric, este un lucru extraordinar”, a spus Monica Pop la Antena 3.

Managerul Spitalului de copii, reacție dură la adresa primarului

Printre cele patru spitale afectate de decizia primarului sectorului 1 și a colegilor săi din PNL și USR-PLUS se află și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. Alexandru Ulici, managerul spitalului, se arată și el revoltat de tăierea finanțărilo, susținând că spitlaul nu poate suporta singur cheltuielile pentru utilități.

”Nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București. Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de ultilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele.

Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de patru milioane de lei.
La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani.

Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi.
A retras din membrii personalului de pază fără să ne anunțe. Putea să găsească o soluție.

Noi nu putem lua servicii de pază nici prin achiziții directe. Am rămas fără pază pe timpul nopții”, a transmis Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI