Monica Pop, reacție explozivă cu privire la condiționarea accesului la spectacole: „La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi?”

Monica Pop, reacție explozivă cu privire la condiționarea accesului la spectacole: „La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi?”
Monica Pop, acuzații dure cu privire la certificatul de vaccinare și testul covid-19 Sursă foto: Ziare.com

Medicul oftalmolog Monica Pop s-a arătat extrem de revoltată cu privire la decizia autorităților de a impune prezența certificatului de vaccinare sau al testului negativ pentru accesul la spectacole, susținând că acest lucru este un abuz. Renumită pentru nenumăratele intervenții de apărare a drepturilor cetățenilor, nici de această dată, Monica Pop nu se reține în a-și expune public părerea.

Care este diferența dintre biserică și spectacole

Monica Pop a răbufnit în direct atunci când a fost abordat subiectul certificatului de vaccinare, ca și condiție impusă pentru accesul în interiorul sălilor de spectacol. Invitată în cadrul emisiunii Simonei Gheorghe, de la RomaniaTV, doctorița a explicat că ceea ce se dorește este un abuz, dat fiind faptul că acest certificat de vaccinare nu garantează faptul că persoanele imunizate nu sunt purtătoare ale noului coronavirus.

În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că vaccinarea reprezintă, de fapt, un mijloc de protecție împotriva unei forme grave, neputând să asigure o protecție 100% împotriva contactării noului coronavirus.

În plus, Monica Pop a făcut o comparație cu accesul liber la slujbele organizate de biserică, având în vedere că este vorba de prezența unui număr de oameni similar cu cel de la spectacole sau alte evenimente culturale.

„La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face.

Cu ce ajută că într-o sală se spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?” a transmis medicul, potrivit sursei citate.

Testarea Covid-19 pe bani, un abuz

Monica Pop a vorbit și despre nedreptatea la care cetățenii, plătitori lunari la sistemul de Sănătate, sunt supuși. Medicul consideră că aceste testări pentru Covid-19, obligatorii pentru accesul în diferite locații, ar trebui să fie asigurat de stat gratuit, de mai multe ori pe lună.

„Cum e posibil ca într-o ţară în care oamenii plătesc asigurări de sănătate testele să fie plătite? În toate ţările, testarea este gratuită. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă o dată pe săptămână sau o dată la două luni un test gratuit”, a declarat medicul oftalmolog, potrivit sursei citate.

Medicul a mai explicat că testarea unei familii, doar pentru a merge la un spectacol, reprezintă o cheltuială considerabilă care i-ar putea determina să renunțe,rezultat ce îi va costa scump pe artiști.

“Este foarte scump testul. Mi se pare inadmisibil. Luăm cazul unui spectacol. Dacă o familie vrea să meargă la spectacol şi ar trebui să aibă test făcut, îşi pot permite să cumpere şi bilete şi să facă şi test? E posibil așa ceva?

Actorii o să joace cu doi oameni în sală, dacă se întâmplă așa ceva. Eu cred că oamenii din țara asta au și dreptul la relaxare, după atâta vreme, după atâta stres, sperietură, atâta stare psihică proastă, pentru că asta este starea acestui popor în momentul actual”, a vorbit Monica Pop pe aceeași temă, la Antena3.