Monica Pop, provocare neașteptată pentru Sorin Cîmpeanu. Cum a făcut față ministrul Educației. Nimeni nu se aștepta la una ca asta

Monica Pop, provocare neașteptată pentru Sorin Cîmpeanu. Cum a făcut față ministrul Educației. Nimeni nu se aștepta la una ca asta
Sorin Cîmpeanu, față în față cu Monica Pop

Sorin Cîmpeanu a fost pus marți seară în fața unei întrebări total neașteptate adresată de către medicul Monica Pop. Față în față cu ministrul Educației, aceasta a dorit să fie lămurită personal cu privire la conflictele pe care Ministerul Educației le are cu Ministerul Sănătății.

Legătura nebănuită între Ministerul Sănătății și cel al Educației

Invitată în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Monica Pop a profitat de prezența ministrul Educației pentru a-l supune unui test de sinceritate în fața telespectatorilor. Medicul și-a exprimat nedumerirea cu privire la modul ineficient în care cele două ministere (Sănătate și Educație) comunică.

„De ce trebuie întotdeauna să existe dualitatea aceasta între dumneavostră și domnul ministru al Sănătății, de ce trebuie ca Ministerul Sănătății să vă aprobe sau nu cumpărarea unor teste și de ce nu sunteți un Minister de sine stătător în problemele acestea?

Eu nu aș vrea niciodată ca dumneavostră să luați hotărâri împreună cu ministrul Sănătății, aș vrea să fie numai ale Ministerului Învățământului, pentru că așa este normal și așa a fost întotdeauna?”, a afirmat medicul.

În replică, Sorin Cîmpeanu s-a simțit obligat să răspundă la o întrebare la care sigur nu se aștepta, încercând să facă o introducere pentru ca cetățenii să înțeleagă contextul acestei probleme.

Ministrul Educației a explicat că perioada stării de alertă obligă cele două ministere să comunice, Educația fiind în directă legăturile cu decizile pe care Sănătatea le ia prin intermediul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Există state în care aceste decizii se iau de Ministerul Educației. Sunt convins că se iau de Ministerul Educației prin consultare cu cei responsabili cu asiugrarea din perspectiva sanitară.

Pentru a vă răspunde direct, suntem în stare de alertă, în stare de alertă avem hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar hotărârea CNSU abilitează ministrul Educației și ministrul Sănătății să reglementeze acest lucru”, a dezvăluit Sorin Cîmpeanu, în direct la Antena 3.

De ce nu vrea Sorin Cîmpeanu să închidă școlile

Întrebarea medicului Monica Pop a apărut în urma declarațiilor pe care ministrul Educației le-a făcut în cadrul aceleiași emisiuni, susținând că diferența dintre dreptul la educație și cel la sănătate nu mai există, astfel că elevii de astăzi sunt privați de unul dintre acestea, în favoarea celuilalt.

„Am discutat și ieri, și azi. Avem argumente pro și contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare, poate să fie și o diferență stilistică. Eu sunt mai în vârstă, când stabilesc un lucru ma aștept să fie respectat. Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și educație riscă să se transforme într-o adevărată falie”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Acesta a mai explicat încă o dată motivul pentru care Ministerul Educației susține continuarea orelor fizice, afirmând că orele online reprezintă o adevărată pierdere pentru elevi.

„Predarea online generează pierderi. Important e să putem recupera cât mai mult și cât mai repede. Trebuie recuperare, de aia există programul național de ore remediale. Pentru orele remediale e nevoie de prezență în școală.

Ministerul Educației a obținut asta. Până la limita de 6 la mie, orele remediale se vor putea recupera cu prezență fizică, peste 6 la mie, nu”, a mai spus Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI