Monica Pop face scandal! Doctorul a răbufnit: ‘De unde e aberația asta?’

de: Ștefan R. Apostol
01 03. 2021

Conform unor studii recente COVID-19 se răspândește rar prin suprafețe. Coronavirusul din spatele pandemiei poate rămâne pe clanțele ușii și pe alte suprafețe. Specialiștii au dat ca certitudine faptul că nu reprezintă o sursă majoră de infecție pe suprafețe. Plecând de la aceste informații medicul oftalmolog Monica Pop s-a dezlănțuit iar împotriva celor care mint pe această temă.

”Cum să se ceară să se ofere mărțișoare cu mănuși??!!”

Motivul pentru care medicul oftalmolog Monica Pop a început din nou cu acuzații la adresa oficialităților a plecat de la o afirmație bizară făcută de  ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta îi cerea lui Siorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, să le impună elevilor să ofere mărțișoare și flori folosind mânuși chirurgicale, pentru protecție.

Afirmațiile făcute de Monica Pop au plecat de la o cercetare publicată recent. Cercetarea era făcută de un microbiolog american, Emanuel Goldman.

”Ucideți suflete!  Studiile arată că nu există virus pe suprafețe! Cum să se ceară să se ofere mărțișoare cu mănuși??!! De ce vreți să stricați sufletul românilor mici și mari, atât de oprimați și așa?”, scrie medicul oftalmolog Monica Pop pe Facebook.

Medicul oftalmolog Monica Pop spune că cercetările dovedesc afirmațiile sale

Goldman, microbiolog la Școala de Medicină Rutgers New Jersey din Newark, a decis să arunce o privire mai atentă asupra dovezilor din jurul fomitelor. Ceea ce el a constatat a fost că nu există prea multe pentru a susține ideea că SARS-CoV-2 trece de la o persoană la alta prin suprafețe contaminate.

Acesta susținea în iulie 2020 că suprafețele prezintă un risc relativ redus de transmitere a virusului. Convingerea sa s-a întărit de atunci, iar Goldman a abandonat demult mănușile. Mulți alții au ajuns la concluzii similare.

Deoarece dovezile s-au acumulat pe parcursul pandemiei,  iar înțelegerea științifică despre virus s-a schimbat. Studiile și investigațiile focarelor indică majoritatea transmisiilor care apar ca urmare a faptului că persoanele infectate aruncă picături mari și particule mici numite aerosoli atunci când tusesc, vorbesc sau respiră.

Acestea pot fi inhalate direct de persoanele din apropiere. Transmiterea la suprafață, deși este posibilă, nu este considerată a fi un risc semnificativ, spunea microbiologul american. La o astfel de concluzie a ajuns și medicul oftalmolog Monica Pop.

”E posibil ca cel care ar trebui să știe cel mai bine asta să solicite aberatia cu mănușile??!! L-au combătut si l-au facut de rușine până și propriii colegi! Pe bună dreptate!!

Nu e destul necaz, destulă tristețe in sufletul românilor, trebuie să li se strice sufletul cu orice??!! Să nu se mai poată bucura nimeni de nimic??!! Asta se vrea??!! Cât să mai suporte?! Suflet nu aveți??!! Că așa se pare!”, a continuat medicul român.