Monica Pop, despre deconectarea de la aparate a lui Mihai Constantinescu: ”Acest lucru ar însemna crimă!”

de: Ana Chivu
09 07. 2019

Monica Pop a dezvoltat subiectul mult discutat despre Mihai Constantinescu. Artistul se află în comă de la jumătatea lunii mai, iar medicii au luat în considerare deconectarea acestuia de la aparate. Ce spune cunoscutul doctor despre asta?

Monica Pop: „Cum să condamne un medic, un pacient la moarte sigură?!”

Monica Pop a rupt tăcerea în cazul lui Mihai Constantinescu, după ce medicii i-au sugerat soției acesteia să se gândească la posibilitatea de a fi deconectat de la aparate. Cunoscutul medic a postat un mesaj pe o rețea de socializare unde a afirmat că medicii îl condamnă la moarte sigură. De asemenea, a subliniat că atât deconectarea cât și eutanasia sunt echivalate cu crimă.

„Cum să condamne un medic un pacient la moarte sigură?! Terminați cu știrile nesimțite despre deconectarea de la aparate a lui Mihai Constantinescu, mare artist și drag prieten! Aceste lucruri nu au legatură cu realitatea!”
Monica Pop 

Monica Pop, despre deconectarea lui Mihai Constantinescu de la aparatele care-l mai țin în viață. Ce declarat cunoscutul medic?

„De ce să nu sperăm?”

Amintim că Mihai Constantinescu se află în comă de la jumătatea lunii mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Starea sa este una foarte sensibilă la acest moment. Monica Pop  susține că „medicii au menirea de a da viață, nu de a o lua cu bună știință”, astfel că nu pot condamna un pacient la moarte sigură, lucru care s-ar întâmpla dacă l-ar deconecta de la aparate pe artist. Medicul subliniază că dacă mai există o șansă ca artistul să-și revină, chiar și una foarte mică, aceasta trebuie valorificată din plin.

„Am văzut nenumărate cazuri de reușită! Și de eșec! Dar, de ce să nu sperăm și să descurajăm mereu cu răutate și știri catastrofale?! Cei care publicați așa ceva, nu aveți nici suflet, nici Dumnezeu! Nici rude dragi care ar putea fi și ei candva într-o grea situație medicală?! Ați vrea să se scrie la fel?”
Monica Pop