Monica Pop, atac exploziv la adresa Guvernului după impunerea pașaportului verde Covid-19 în România: „Este o chestie absolut politică”

Monica Pop, atac exploziv la adresa Guvernului după impunerea pașaportului verde Covid-19 în România: „Este o chestie absolut politică”
Monica Pop, reacție furibundă la adresa Guvernului

Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuți medici oftalmologi din România, revine cu argumente solide împotriva obligativității pașaportului Covid-19 în România. După ce autoritățile au anunțat că această restricție ar putea deveni legală pentru accesul în diferite locații, medicul demonstrează că la mijloc există interese pur politice.

“Orice vaccinat reprezintă un pericol pentru cei din jur”

Monica Pop nu este împotriva vaccinării, așa cum o cataloghează multă lume, însă aceasta militează pentru dreptul fiecărui cetățean de a alege ce este mai bine pentru el. În nenumărate intervenții, reputatul medic a criticat aspru decizia autorităților de a obliga cetățenii printr-un mod sau altul să se vaccineze, lucru care este împotriva firii.

În cursul serii de miercuri, Monica Pop a explicat de ce o persoană vaccinate este periculoasă pentru cei din jur, atâta timp cât aceasta nu se testează constant. În plus, medicul susține că între vaccinare și pașaportul de vaccinare există o diferență colosală, prima fiind strâns legată de actul medical, în timp ce ultima este de natură strict politică.

„Trebuie să facem o separație și acesta este un lucru foarte important. Pașaportul verde este o chestie politică, vaccinare este o chestie medicală. Știți foarte bine că un vaccinat se poate infecta. La ce îi folosește pașaportul verde unui care se poate infecta?

Mai mult decât atât, orice fel de vaccinat se poate infecta și poate transmite și atunci vă întreb un lucru: la o nuntă unde participă 200 sau 400 de invitați. Intră un vaccinat, pentur că are green pass-ul, dar el e infectat. Habar n-are, pentru că el face o formă ușoară, având în vedere că este vaccinat, și foarte bine că este vaccinat pentru el, dar nu și pentru ceilalți.

Și-i infectează pe toți.E normal așa ceva? (…) Nu are nicio valoare vaccinarea fără testare. Deci, ar trebui test făcut tuturor celor care lucrează cu oameni, în fiecare săptămână. Acesta este obiectivul și datoria angajatorului și nu a medicului. Și nu e vorba numai de medici, ci și de cei din școli, artiști”, a afirmat Monica Pop, la Antena3.

Introducerea pașaportului verde va afecta grav sectorul cultural

În continuare, medicul Monica Pop subliniază pierderile care se vor înregistra în sectorul cultural și nu doar. Potrivit acesteia un procent semnificativ nu va avea acces la multe activități, ceea ce va afecta puternic economia țării. Aceasta le reproșează autorităților pentru faptul că nu sunt aproape de cetățeni, intriducând un zid plin de restricții între stat și oameni.

“Apropo de măsurile pe care vor să le impună, gândiți-vă că vor juca cu sălile goale pentru că vor intra acolo numai cei cu pașaportul verde, deci 30% din populație, deci nu o să meargă nimeni. Primăriile vor rămâne fără taxe pentru că biletele nu intră în buzunarele teatrelor de stat.
De ce conducătorii țărilor nu sunt alături de oameni, pentru că peste tot în lume, tot mapamondul este împotriva restricțiilor. Ați văzut vreo singură manifestație undeva că nu sunt restricții?”, a concluzionat Monica Pop.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI