Monica Pop, acuzații înfricoșătoare la adresa ministrului Sănătății. În ce pericol se află pacienții unui spital din România: „Este tentativă de omucidere”

Monica Pop, acuzații înfricoșătoare la adresa ministrului Sănătății. În ce pericol se află pacienții unui spital din România:
Monica Pop o desființează pe Ioana Mihăilă

Problemele și lipsurile din spitalele de stat românești nu mai reprezintă o noutate pentru niciun cetățean, însă ceea ce se întâmplă în ultima perioadă a revoltat-o extrem de tare pe Monica Pop, unul dintre cei mai renumiți medici oftalmologi. Din păcate, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca a rămas fără finanțare și riscă să fie închis, astfel că sute de pacienți a căror viață depinde de un transplant riscă să moară.

Pacienții, sfătuiți să facă plângere penală

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, renumit pentru experiența pe care o are în domeniul transplantului renal riscă să fie închis, din cauza lipsei finanțărilor. În cadrul acestui spital au fost realizate peste 2000 de astfel de operaţii de transplant, aproximatix 130 de interventii în fiecare an.

Din cauza faptului că unitatea medicală a rămas fără finanțare, personalul medical solicită ajutor disperat din partea Ministerului Sănătății, cerându-I Ioanei Mihăilă să intervină urgent pentru soluționarea acestei probleme. Altminteri, pacienții aflați în stare critică, pe care doar un transplant îi poate salva, riscă să-și piardă viața fără a avea o șansă la serviciul medical din România.

Invitat în platoul emisiunii “Sinteza Zilei”, medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă asupra dezinteresului și a jocurilor murdare pe care le joacă pe rând miniștrii Sănătății.

După ce a venit cu acuzații extrem de grave la adresa lui Vlad Voiculescu, Monica Pop se întreabă dacă nu cumva și actualul ministru joacă după “regulile” fostului ministru al Sănătății, fără a ține cont de nevoile disperate ale pacienților.

“Tentativă de omucidere și asta e foarte clar. Să iasă toţi pacienţii şi să facă plângere penală pentru că asta urmează. Planul lui Voiculescu de a distruge transplantul din ţara asta merge înainte.

Iar dacă doamna ministru vrea să demonstreze că este doar o păpușă în mâna cuiva pentru care nu am cuvinte să spun ce consider ce este şi care vrea să ducă mai departe planul acesta distructiv.

Oamenii să nu se lase, nici pacienţii şi nici medicii. Îmi pare rău pentru colegii medici, dar atitudinea ministrului Sănătăţii asta dă de înțeles că vor să distrugă transplantul din România”, a spus revoltată medicul Monica Pop, potrivit Antena3.

Urmăriți Playtech.ro și pe