Monedele din România care costă cât un apartament cu două camere. Sigur le ai și tu pe acasă. Te pot îmbogăți într-o secundă

de: Ștefan R. Apostol
12 09. 2023

Câd vine voba de colecțiile de monede, fie vechi sau mai noi, de cele mai multe ori aflăm de prețuri exorbitante. Este și cazul de față, în care vorbim de monedele din România care costă cât un apartament cu două camere. Citește mai departe și vezi despre ce este vorba, precum și care sunt cele mai valoroase monede din lume.

Cele mai valoroase monede din lume

Să te îmbogățești este o posibilitate îndepărtată pentru cei care au adunat o colecție considerabilă de monede valoroase, dar este posibil să găsești niște mărunțișuri care valorează mult mai mult decât te-ai aștepta.

Vezi și: Monedele pe care le poţi vinde cu o avere. Se dau cu mii de euro, din ce în ce mai mulţi le caută!

Multe dintre monedele valoroase din lista de mai jos pot fi relativ accesibile și este mai probabil ca acestea să fie ascunse într-un loc liniștit sau într-o cutie de valori, sau ascunse într-un pod al casei bunicilor, cu toate că ne îndoim de asta.

Cinci din cele mai scumpe monede scoase la licitații

Mai jos sunt prezentate unele dintre cele mai valoroase monede din lume, dar nu toate sunt rezervate muzeelor și colecționarilor privați bogați. Câteva dintre acestea s-ar putea să apară în pernele canapelei dumneavoastră.

  1. 1794 Flowing Hair Silver Dollar: Moneda a fost vândută la licitație pentru puțin peste 10 milioane de dolari în 2013.
  2. Brasher din 1787: La o licitație din ianuarie 2021, un doblon Brasher a atins 9,36 milioane de dolari.
  3. Fugio din 1787: În stare mai bună poate ajunge la câteva mii de dolari și poate chiar la 10.000 de dolari, în timp ce variantele extrem de rare se pot vinde cu zeci de mii de dolari.
  4. Dinarul de aur Umayyad 723: În 2011, moneda a ajuns la licitație cu aproximativ 6 milioane de dolari, fiind a doua cea mai scumpă vândută vreodată la licitație. În 2019, o altă versiune a monedei a fost vândută pentru aceeași sumă în lire sterline, dar valoarea în dolari a ajuns la aproximativ 4,8 milioane de dolari.
  5. Florinul Edward al III-lea din 1343: Moneda găsită în 2006 a fost vândută la licitație pentru aproximativ 850.000 de dolari, un record la acea vreme pentru o monedă britanică. În prezent, se estimează că moneda este evaluată la aproximativ 6,8 milioane de dolari.

Vezi și: Monedele care îți pot aduce 35.000 de dolari dacă le-ai adus cu tine din vacanțe. Caută-le repede prin casă!

Dar, păstrând proporția, vorbim azi de monedele din România care costă cât un apartament cu două camere.

Care sunt monedele din România care costă cât un apartament cu două camere

Colecționarul despre care vorbim azi a scos la vânzare peste 30 de monede vechi, printre care și monedele din România de 50 de lei, sau de 100 de lei.

Monedele sunt datate între anii 1966 și 2004, numărul total ridicându-se la 31 de astfel de elemente de colecție.

Vezi și: Bunicuţa din România care vrea să intre în domeniul criptomonedelor. Ce a adus femeia din Focşani să schimbe pe bitcoin

Pe lângă această colecție impresionantă de monede, colecționarul mai scoate la bvânzare și 34 de bancnote din anii 1992-1998.

Pețul total de vânzare se ridică la 100.000 de euro, cât două apartamente în acest moment. Așa că, dacă le ai prin sertare, te pot îmbogăți într-o secundă.