Moneda din România care se vinde cu 25.000 de euro. Caut-o și tu prin dulapurile de acasă, te poate îmbogăți

de: Stan Nicu
14 09. 2023

Un vânzător de bani vechi le-a dat idei de îmbogățire celorlalți români cu un anunț postat pe OLX. Care este moneda din România care se vinde cu 25.000 de euro. Caut-o și tu prin dulapurile de acasă, te poate îmbogăți.

Dacă ai moneda asta prin casă, ți-a pus Dumnezeu mâna în cap. Valorează 25 de mii de euro

Un vânzător de pe OLX solicită pe o monedă românească ieșită din circulație în urmă cu câțiva ani o sumă astronomică, astfel că toți cei care au luat cunoștință de asta caută acum banul respectiv visând la vacanțe exotice sau mașini scumpe.

Astfel, omul a scos pe OLX la vânzare o monedă din 1991 cu Ștefan cel Mare și pentru care cere nu mai puțin de 25 000 de euro. Acum, mii de români caută moneda în cauză, cu gândul de a se umple de bani.

Anuntul de vanzare pentru moneda de 20 de lei

Spunem mii de oameni, pentru că anunțul vânzătorului are nu mai puțin de 839 de vizualizări. Dacă fiecare peroană care a văzut anunțul a mai spus la 2-3 prieteni, se strâng mii de căutători ai monedei de 20 de lei cu Ștefan Cel Mare.

Anunțul vânzătorului

”Monedă de 20 lei celebră, cu Ștefan cel Mare. Pe aversul monedei prezinta valoarea nominalã de 20 lei, anul 1991, cununa formată din 6 frunze de stejar stilizate, în partea de sus 15 perle. Pe reversul acesteia este inscriptia România, Ștefan cel Mare”, scrie vânzătorul în anunțul său de pe OLX.

Monedele de 20 de lei au fost puse în circulaţie pe data de 9 septembrie 1991, iar începînd cu data de 1 iulie 2003 nu a mai avut putere circulatorie.

Moneda de 20 de lei cu Ștefan celmare are pe avers valoarea nominală 20 LEI, anul 1996, cunună formată din 6 frunze de stejar stilizate, în partea de sus 15 perle.

Citește și: Care sunt cele două monede românești care valorează 50000 de euro

Pe reversul monedei de 20 de lei emisă în 1991 stă scris ROMANIA, ŞTEFAN CEL MARE, bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, două sectoare de cîte 7 perle. Deasupra umărului stâng sînt iniţialele lui Constantin Dumitrescu, gravorul monedei.

Care au fost primii bani în România

Pe de altă parte, cea mai veche monedă recunoscută pe teritoriul țării noastre este drahma de argint în greutate de 8 grame, emisă de polisul (orașul) grecesc Histria în anul 480 î.Hr.

”Ea a fost urmată și de alte emisiuni de monedă ale polisurilor grecești din Dobrogea. Geto-dacii foloseau monede macedonene, apoi au început să emită monede proprii din argint, asemănătoare cu cele ale celților, pentru ca apoi să emită celebrii kosoni de aur. De asemenea monedele romane, cum sunt denarii republicani sau imperiali, au pătruns și ele pe teritoriul Daciei, înainte chiar de ocupația romană, dar au continuat să circule și după retragerea aureliană, fiind apoi înlocuiți de monede bizantine”, informează Wikipedia.