Moneda din România care se cumpără cu aproape 200.000 de lei pe internet. E din anii ’90, sigur o ai şi tu!
Un anunț de pe OLX le-a dat idei de îmbogățire românilor. Așadar, care este moneda din România care se vinde cu aproape 200.000 de lei pe internet. Este din anii ’90 și sigur s-ar putea să o ai şi tu prin casă. Ar fi un cadou frumos înainte de Paște.
Ce monedă din România se vinde cu 200.000 de lei pe internet. Se poate să o ai prin casă
Românii au fost șocați să afle că o monedă din anii 1990, pe care s-ar putea să o mai aibă mulți români prin case, se vinde cu suma astronomică de 40000 de euro pe OLX.
Este vorba de moneda de 20 de lei emisă în anul 1992. Proprietarul solicită în anunțul său nu mai puțin de 40000 de euro, ceea ce înseamnă 200000 de lei.
Anunțul vânzătorului
„Moneda 20 de lei veche Stefan cel mare 1992
Stare bună
Oradea
Negociabil
Preț, 40.000 €”, este anunțul vânzătorului care i-a pus pe români pe gânduri.
Ce greutate are moneda de 20 de lei cu Ștefan cel Mare
Moneda de 20 de lei cu Ștefan cel Mare a fost emisă în anul 1992. Moneda are o greutate de 5 grame și este confecționată din oțel placat cu alamă. Are un diametru de 24.00 mm și o grosime de 1.60 mm.
Pe fața monedei se regăsește suma 20 de lei, iar dedesubt anhul emiterii, respectiv 1992. Deasupra sumei sunt niste puncte, în timp ce dedesubtul anului emiterii se regăsesște o împletitură.
Ce se regăsște pe spatele monedei
De asemenea, pe spatele monedei de 20 de lei stă scris, sus, România, iar în centrul monedei se regăsește figura domnitorului Ștefan cel Mare. Sub chipul domnitorului stă scris Ștefan Cel Mare. Pe mărginile monedei se regăsesc câte 7 puncte, de-o parte și de alta.
Designerul monedei, cel care a conceput-o este Constantin Dumitrescu, iar tipul monedei cu Ștefan cel Mare este netedă.
Anunțul vânzătorului a fost postat pe OLX pe data de 2 aprilie, iar până acum a fost vizionat de 145 de persoane.
Care este cea mai veche monedă românescă
Pe de altă parte, cea mai veche monedă atestată pe teritoriul românesc este drahma de argint în greutate de 8 grame, emisă de polisul (orașul) grecesc Histria în anul 480 î.Hr.
„Ea a fost urmată și de alte emisiuni de monedă ale polisurilor grecești din Dobrogea. Geto-dacii foloseau monede macedonene, apoi au început să emită monede proprii din argint, asemănătoare cu cele ale celților, pentru ca apoi să emită celebrii kosoni de aur. De asemenea monedele romane, cum sunt denarii republicani sau imperiali, au pătruns și ele pe teritoriul Daciei, înainte chiar de ocupația romană, dar au continuat să circule și după retragerea aureliană, fiind apoi înlocuiți de monede bizantine”, scrie Wikipedia.