25 mart. 2024 | 10:17

Moneda din România care face furori printre colecţionari. E rară, aşa că preţul a crescut mult în ultima perioadă!

Diverse
Moneda din România care face furori printre colecţionari. E rară, aşa că preţul a crescut mult în ultima perioadă!
În urmă cu 118 ani, Banca Națională a României lua decizia de a scoate pe piață un set de monede

În perioada interbelică, ca de altfel și în prezent, au fost emis anumite monede, unele chiar din aur, pentru a comemora anumite evenimente. În această categorie intră și moneda din România care face furori printre colecţionari. Ca atare, moneda de față este una rară, aşa că preţul a crescut mult în ultima perioadă.

De ce băncile emit monede comemorative

Pe lângă rolul principal de a emite monedă pentru circulație, în general băncile statelor emit, de asemenea, bancnote și monede comemorative și numismatice pentru a marca evenimente și realizări naționale importante și pentru a răspunde intereselor colecționarilor.

Bancnotele și monedele comemorative sunt emise ca monedă unică pentru o perioadă limitată de timp. Băncile centrale și băncile comerciale nu dețin stocuri de bancnote și monede comemorative din trecut. Este și cazul de față, în care vorbim despre moneda din România care face furori printre colecţionari.

Moneda cu chipul Regelui Carlor I, din 1906

În urmă cu 118 ani, Banca Națională a României lua decizia de a scoate pe piață un set de monede, unele din aur, altele din argint, ca monede comemorative, astfel marcând, de fapt, cei 40 de ani de  la venirea ca Rege al României, a lui Carol I, membru al familiei Hohenzollern.

Conform datelor vremii, era vorba de un set de monede cu valoare nominală de 1, 5, 20 și, respectiv, 25, 50 și 100 de lei. În același context, era emisă și o colecție filatelică avându-l pe Regele Carol I ca imagine principală. Cu alte cuvinte, această monedă face parte dintr-o categorie aparte de monede care se vând cu sume extrem de mari.

Moneda din 1906, moneda din România care face furori printre colecţionari

În acest caz putem vorbi, cu adevârat, despre o monedă rară, de colecție, iar un utilizator a decis să o scoată la vânzare pe OlX. Conform descrierii sale, moneda se vinde cu nu mai puțin de 1.700 de euro, iar conform descrierii puse la dispoziție, este vorba despre:

„Monedele de argint şi de aur bătute în 1906 au fost emise pentru a celebra patruzeci de ani de la urcarea pe tron a lui Carol I. Bătute la Bruxelles, au fost gravate de Alfons Michaux (gravor şef al monetăriei din Bruxelles începînd din 1895).”, spune posesorul acestora.

Moneda din România care face furori printre colecţionari. E rară, aşa că preţul a crescut mult în ultima perioadă!

Dacă va primi suma cerută sau nu, rămâne de văzut, dar cert este că aceste monede, emise de BNR în urmă cu 118 ani sunt monede de colecție și care ar putea fi vândute pentru genul acesta de sume, având în vedere că fiecare monedă este confecționată pentru a fi bogată în istorie simbolică și semnificație culturală.

Aceste produse nu numai că aduc un plus de frumusețe oricărei colecții de monede, ele captează cultura din acele vremuri, și astfel întră în categoria de monedele pe care le poţi vinde cu o avere.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Capital.ro
Brunch de post şi secretul ciorbei de miel | Tanti Emilia din Timiş, gospodina care i-a uimit cu mâncarea tradiţională pe turiştii străini
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro