Moneda din anii ’90 care se vinde cu peste 2.000 de euro. E specială, puţini ştiu de ce

de: Manolică Anca
23 07. 2023

O nouă monedă europeană a ajuns să valoreze o adevărată avere, iar cei care o au pot obține bani frumoși prin vânzarea ei. Aceasta le poate aduce chiar și peste 2.000 de euro în buzunar. Iată ce o face să fie atât de specială.

Moneda care se vinde cu peste 2.000 de euro

În ultimii ani, tot mai mulți colecționari amatori de bani vechi scot la vânzare bancnote sau monede rare, pe care cer sume record. Dacă te numeri și tu printre cei care au acasă astfel de colecții, și vrei să le valorifici, trebuie să știi cum să le evaluezi, mai întâi.

Potrivit specialiștilor, trei factori determină valoarea monedelor și a bancnotelor rare: vârsta, starea și tirajul, acesta din urmă fiind cel mai important.

Acest fenomen a prins extrem de bine în ultimii ani, bancnotele și monedele vechi ajungând să se vândă la prețuri piperate, mai ales pentru faptul că marii colecționari sunt dispuși să plătească o avere pentru a intra în posesia lor. Astfel, în timp ce unii le păstrează cu sfințenie, alții le scot la vânzare pentru a obține sume frumușele de pe urma lor.

Citește și: Bancnota din perioada comunismului care se vinde cu 3.000 de lei. O ai și tu pe acasă?

Ce o face cu adevărat specială

Din acest motiv, pe internet, site-urile de anunțuri abundă în oferte de bancnote sau monede vechi de vânzare. Astfel, astăzi vorbim de un român care deține o monedă pe care o vinde cu peste 2.000 de euro.

Este vorba despre moneda de 20 euro cent din anii 1999 cu chipul Reginei Beatrix. În cadrul anunțului, cel care o vinde precizează că banul este rar întâlnit.

Monedă rară de vânzare

”Vând monedă RARĂ 20 euro cent din anii 1999 cu chipul Reginei BEATRIX seria 4. Pentru mai multe detalii în privat”, este anunțul vânzătorului.

Vânzarea de bani vechi poate fi o modalitate interesantă și ușoară de a câștiga sume importante, mai ales în perioade de criză. Unele studii au arătat că, în ciuda provocărilor economici, această industrie este singura care nu a înregistrat eșecuri majore.

Citește și: Bancnotele mai vechi care îţi aduc bani de vacanţă. Caută bine, poate le ai şi tu prin casă