Moneda din 2016 care se dă cu 15.000 de euro. De ce a ajuns să coste atât de mult
O monedă emisă în anul 2016 se vinde în prezent pe platformele de comerț online cu 15.000 de euro. Pare surprinzător, însă este adevărat. Care sunt motivele pentru care banul nu atât de prețuit în urmă cu câțiva ani a ajuns să coste astăzi atât de mult și cum arată. Foto
Moneda de 1 liră sterlină, ediție a anului 2016, a stârnit furori pe platformele de comerț
Dacă se întâmplă să ai acasă o monedă de 1 liră sterlină, ediție a anului 2016, nu o arunca! Dacă ai primit-o în dar de la cineva, te poți considera cu adevărat norocos. Nicio monedă atât de recent emisă nu a ajuns să experimenteze o creștere a valorii atât de mare.
Moneda de 1 liră sterlină din anul 2016 nu a fost emisă pentru circulație economică, ci doar sub formă limitată, adică în ediție limitată. Persoanele care au cumpărat această monedă în urmă cu opt ani își pot mări veniturile financiare sau economiile cu o sumă importantă de bani.
Citește și: O nouă monedă va fi lansată în România. BNR a anunțat și prețul
Anunțul făcut de un român pe platforma OLX
De exemplu, un român încearcă să vândă moneda de 1 liră sterlină pe internet cu suma de 15.000 de euro. Da, ai citit bine. Anunțul i-a făcut pe mulți să se mire de valoarea banului. Dacă moneda ar fi fost emisă în urmă cu ceva mai mulți ani, poate perspectiva ar fi fost alta, spun unele voci.
„Monedă One Pound – 15.000 € (REGINA ELIZABETH 2 D.G REG .F.D), prețul e ușor negociabil. Accept schimburi de orice, valorificând suma obiectivului cu prețul monedei”, este anunțul făcut de un român pe platforma de comerț online OLX.
De ce este atât de deosebită moneda de 1 liră sterlină din anul 2016
Prețul la care se vinde moneda de 1 liră sterlină cu chipul regretatei regine Elisabeta a II-a, emisă în număr limitat în anul 2016, este justificat, spun specialiștii. Moneda este rară și pentru că prezintă chipul regretatului monarh:
„Moneda britanică de o liră (£1) este o valoare nominală a monedei sterline. Aversul său poartă gravura latină ELIZABETH ÎI D G REG (Dei Grația Regina) F D (Fidei defensor), ceea ce înseamnă: „Elizabeth II, prin harul lui Dumnezeu, regină, apărătoare a credinței”.
Citește și: Moneda din România pe care o caută din ce în ce mai mulţi colecţionari. Se cumpără chiar şi cu 13.000 de lei
Cum arată moneda de 1 liră care se vinde cu 15.000 de euro
Aversul monedei de 1 liră prezintă portretul regretatei regine Elisabeta a II-a, realizat de Jody Clark. Reversul banului prezintă simbolurile celor patru națiuni, așa cum au fost concepute de artistul amator și colecționar de monede Gregory Cameron. Ele semnifică egalitatea și demnitatea.
Reversul monedei a fost proiectat de David Pearce, cu simbolurile florale ale celor patru națiuni ale Regatului Unit, după cum se poate observa și în imagini: trandafir pentru Anglia, praz pentru Țara Galilor, ciulin pentru Scoția și trifoi pentru Irlanda de Nord.