Moneda de pe vremea comunismului care se vinde cu 15.000 de lei. Mulţi colecţionari şi-o doresc, caută prin sertarele bunicilor!

de: Bișinicu Andreea
08 04. 2023

În ultimii ani, colecționarii au vânat tot felul de artefacte și obiecte prețioase pe site-urile de specializare, unde au găsit adevărate „comori”. Pe lângă celebrele bancnote ce datează de acum câteva decenii sau chiar secole, iată care este moneda cea mai căutată pe Internet.

Moneda românească de 1 leu care valorează 3.000 de euro pe OLX

Cu toții știm că, în ultimii 10 ani, internauții au făcut o adevărată avere pe site-urile specializate de anunțuri, comercializând adevărate comori pentru colecționarii cei mai înflăcărați.

De la monede, bancnote și viniluri, la bijuterii, tablouri sau obiecte vintage, utilizatorii de pe OLX nu se dau în lături de la nimic pentru a obține cele mai mari profituri.

Un anunț de pe OLX a devenit, recent, viral, după ce un bărbat din Oradea speră să dea lovitura, punând la vânzare o monedă rară din perioada comunistă.

Conform informațiilor furnizate de către utilizatorul Aurel, anunțul a fost postat în anul 2017. Orădeanul vinde o monedă rară de 1 Leu, ce datează din anul 1966.

Banul are inscripționate, pe spate, cuvintele Republica Socialistă România și se vinde pentru suma colosală de 3.000 de euro, adică 15.000 de lei.

Internautul a specificat, în descriere, faptul că tariful ar fi negociabil, ceea ce depinde de oferta pe care i-o va face un viitor posibil cumpărător.

„Vând moneda rară 1 Leu Republica Socialistă România. Accept orice test de veridicitate. Stare bună. Oradea. Pret: 3000€, negociabil.”, este mesajul care apare publicat pe platforma OLX.

Citește și Moneda de 100 de lei care se vinde cu bani mulţi pe internet. E rară, colecţionarii o vânează

Un român vinde o monedă din anii 90 pentru 200.000 de lei

Sfatul internauților ar fi să cauți și tu obiecte vechi, uitate de timp. prin dulapurile vechi sau rafturile bibliotecii bunicilor. Nu se știe niciodată peste ce comoară ai putea să dai.

Acum câteva zile, românii au descoperit, cu stupoare, că o altă monedă, de data aceasta din anii 90, se vinde pe o sumă astronomică pe OLX.

Ar fi vorba de moneda de 20 de lei emisă în anul 1992, pe care proprietarul care a pus anunțul pe site-ul specializat de anunțuri cere nici mai mult, nici mai puțin de 40.000 de euro, adică 200.000 de lei.

Banul de metal are o greutate de 5 grame, fiind confecționată din oțel placat cu alamă. Moneda are un diametru de 24.00 mm și o grosime de 1.60 mm.

Citește și Bancnota din România care se vinde cu mii de lei. Faci bani frumoşi înainte de Paşte dacă o găseşti prin casă!