Moneda de la Revoluție care se vinde cu 5.000 de lei pe internet. Poți să dai și tu lovitura

de: Ștefan R. Apostol
25 07. 2023

Așa cum, deja, ne-am obișnuit, din când în când apar pe internet utilizatori care vând diferite monede rare, unele la prețuri enorme. Așa se întâmplă și cu moneda de la Revoluție care se vinde cu 5.000 de lei pe internet. Citește mai departe și află despre ce monedă rară este vorba și care sunt cele mai rare monede vândute vreodată.

Cele mai rare monede se vând cu sume enorme

Colecționarea monedelor rare este un hobby popular și o metodă de investiție. Studiul și colecționarea monedelor și a altor forme de monedă este cunoscut sub numele de numismatică, iar cererea de monede rare din partea colecționarilor poate duce adesea la inflația prețurilor acestora.

Vezi și: Comoara găsită de un sibian sub pământ. Monedele stăteau ascunse acolo de 1600 de ani. Ce valoare au

Teoretic, valoarea unei monede de lingou este obiectivă, deoarece este determinată de prețul metalului prețios pe care îl conține. Prin urmare, un investitor sau un comerciant de lingouri de aur va evalua o monedă în funcție de greutatea acesteia și de prețul spot al aurului.

Cu toate acestea, un numismat poate evalua o anumită monedă mai mult decât una cu aceeași greutate și material, datorită unor factori precum calitatea, starea și raritatea acesteia.

Care este cea mai rară monedă

Un exemplu în acest sens este ”Gold Double Eagle”. Aceasta este o monedă americană de lingouri cu o valoare nominală de 20 de dolari, care conține aproximativ 30 g de aur fin. Moneda a fost, în general, bătută pe scară largă din 1849 până când a fost întreruptă în 1933.

Multe dintre monede sunt disponibile pentru prime mici față de prețul la vedere. Cu toate acestea, faptul că producția monedei a încetat cu atât de mult timp în urmă înseamnă că disponibilitatea monedei ”Double Eagle” este mai mică decât era odată, iar anumite emisiuni sunt acum incredibil de rare.

Vezi și: Monedele pe care le poţi vinde cu o avere. Se dau cu mii de euro, din ce în ce mai mulţi le caută!

S-a ordonat topirea monedei ”Double Eagle” din 1933 înainte ca aceasta să fie pusă în circulație în mod oficial. Doar câteva dintre aceste monede au supraviețuit, ceea ce a făcut ca aceasta să fie una dintre cele mai rare monede din istorie și ar costa acum milioane de lire sterline pentru a fi cumpărată, deși cântărește doar 30 g de aur.

Cea mai scumpă monedă din toate timpurile este un dolar de argint american din 1794, una dintre primele monede bătute vreodată, care a fost cumpărată în cadrul unei acțiuni pentru 10 milioane de dolari, deși avea o valoare nominală de un dolar și conținea mai puțin de 24 g de argint pur.

Păstrând proporțiile, îți propunem să aflii detalii și despre moneda de la Revoluție care se vinde cu 5.000 de lei pe internet.

Care este moneda de la Revoluție care se vinde cu 5.000 de lei pe internet

Conform proprietarului, moneda de la Revoluție care se vinde cu 5.000 de lei pe internet este cea emisă de BNR, și anume moneda de 50 de bani, o monedă comemorativă a evenimentelor din Decembrie 1989, evenimente ce aveau să ducă la căderea regimului fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Vezi și: Monedele care îți pot aduce 35.000 de dolari dacă le-ai adus cu tine din vacanțe. Caută-le repede prin casă!

Pe lângă această monedă, utilizatorul a mai scos la vânzare o altă monedă, tot de 50 de bani, avându-l ca efigie pe Papa Francis, precum și o monedă de 1 leu din perioada Regelui Ferdinand I, emisă în 1924, aceasta fiind scoasă la vânzare pentru 10.000 de lei.