20 mart. 2023 | 20:54

Moneda care se vinde cu peste 20.000 de lei pe internet, mulţi colecţionari o vânează. Faci bani frumoşi dacă o ai

Diverse
Moneda care se vinde cu peste 20.000 de lei pe internet, mulţi colecţionari o vânează. Faci bani frumoşi dacă o ai
Ai auzit despre moneda care se vinde cu peste 20.000 de lei pe internet? Are un desen special pe avers. Ce poveste ascunde.

Dacă vrei să îți mărești veniturile financiare în această perioadă, poate ar trebui să verifici banii uitați prin sertarele dulapurilor vechi. Este posibil să găsești comori nebănuite. Știi care este moneda care se vinde cu peste 20.000 de lei pe internet? Mulți colecționari o caută. Iată de ce este deosebită!

Moneda care se vinde cu peste 20.000 de lei pe internet

Ai auzit despre moneda care te îmbogățește peste noapte? Face furori pe internet, unde este vândută cu peste 20.000 de lei românești. Dacă vrei să îți mărești și tu veniturile financiare în perioada actuală de criză, trebuie neapărat să o cauți. Mai ales dacă știi că obișnuiești să păstrezi bani prin sertarele dulapurilor din locuință.

Nu te mai ținem în suspans și îți spunem exact motivul pentru care această monedă este specială. Este vorba despre o monedă de 1 euro ce are reprezentată, pe avers, imaginea Omului Vitruvian („Le proporzioni del corpo umano secondo Vitruvio”/„Proporțiile corpului uman conform lui Vitruviu”) de Leonardo da Vinci.

Ce reprezintă desenul realizat de Leonardo da Vinci

Omul Vitruvian este un desen realizat de Leonardo da Vinci în jurul anului 1490, însoțit de note bazate pe opera arhitectului antic roman Vitruviu. Materialul a fost conceput cu creion și cerneală direct pe hârtie și înfățișează un bărbat în două poziții suprapuse, cu brațele și picioarele îndepărtate și înscrise într-un cerc și un pătrat.

Desenul se bazează pe corelațiile dintre proporțiile umane ideale și geometria descrise de arhitectul antic roman în Cartea a III-a a tratatului său de architectură. Vitruvius a descris figura umană ca fiind principala sursă de proporții între ordinele clasice de arhitectură. Se consideră că desenul lui Leonardo da Vinci a fost realizat în onoarea arhitectului.

De-a lungul timpului, celebra operă s-a bucurat de mai multe denumiri. Unele dintre ele sunt „Canonul proporțiilor” și „Proporțiile omului”. Desenul este păstrat în Gabinetto dei disegni e stampe din Gallerie dell’Accademia, în Veneția, Italia, sub referința 228. La fel ca majoritatea lucrărilor realizate pe hârtie, este expus publicului doar ocazional.

Cum arată moneda de 1 euro cu care te poți îmbogăți

Pe aversul monedei de 1 euro, în partea superioară, se află monograma Republicii Italiene. În partea dreaptă este reprezentat anul în care a fost realizat banul, iar în partea stângă marca monetăriei R. Pe partea exterioară a monedei de 1 euro sunt reprezentate cel 12 stele ce simbolizează Uniunea Europeană, după cum se poate observa și în galeria foto a acestui articol.

Pe reversul monedei pot fi remarcate inscripția 1 euro și granițele Europei, realizate în așa fel încât să includă noile state membre ale Uniunii Europene, care se încadrează parțial pe un fond de șase linii verticale delimitate de câte două stele.

Citește și: Bancnotele româneşti care costă o avere pe internet. Sunt căutate, faci sute de mii de lei dacă le mai ai prin casă!

Conturul monedei de 1 euro este realizat din dungi discontinue. Banul prezintă un diametru de 23,25 mm, o grosime de 2, 3 mm și o greutate de 7, 5 grame. Pe platforma OLX se vinde cu peste 4.500 de euro, echivalentul a peste 22.000 de lei.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro