Moneda care se vinde cu mii de lei pe internet. Caută şi tu, vei face bani frumoşi

de: Cătălina Burghelea
26 08. 2022

Pe celebra platformă OLX, din ce în ce mai mulți vânători de câștiguri rapide scot la vânzare diferite emisii numismatice, în ideea că se vor îmbogăți peste noapte. Iată că, la o nouă căutare, am dat peste un român care licitează o monedă cu mii de lei. Vezi dacă o ai și tu prin sertare, deoarece poți face bani frumoși cu ea. Despre ce ban este vorba.

Moneda veche care te poate îmbogăți rapid

Este cunoscut faptul că bancnotele vechi pot valora o avere frumușică, iar prețul lor crește în funcție de an și gravură. Ce se mai vine de OLX. Vezi dacă ai și tu astfel de comori acasă.

Dacă te pasionează numismatica sau pur și simplu vrei să cumperi monede de zeci sau sute de ani, ești unde trebuie, pentru că îți vom dezvălui ce exemplar frumos este disponibil pe OLX. Prețul este negociabil, așa că te poți târgui cu vânzătorul acestui bănuț.

Concret, este vorba despre o monedă de 5 Lei veche, din anul 1949, perfectă pentru colecționari. Poate fi a ta în schimbul a 1300 – 1500 de euro. O poți vedea în galeria noastră foto. Anunțul a fost văzut de aproape 1000 de internauți, semn că prezintă un interes mare pentru români.

Caută prin casă acest ban din 1884

Un alt ban care costă o avere pe celebra platformă de anunțuri îl are înfățișat pe Regele Carol I. Moneda de 5 bani este realizată din cupru, de către gravorul Friedrich Wilhelm Kullrich. Pe una din fețe, Kullrich a ștanțat efigia regală, iar pe cealaltă, chipul Regelui Carol I.

În urmă cu două secole, pe vremea Regelui Carol I, Banca Națională a României emitea mai multe monede de 5 bani. Majoritatea aveau efigia regalității pe ele. Asta se întâmpla între anii 1882 și 1885. Ținând cont de acest aspect, banul care se vinde acum îi poate rotunji frumos conturile unui român. Dacă ai norocul să o ai în casă, te îmbogățești într-o clipă. Această monedă din 1884 valorează 22.000 de euro!

În 2021, o monedă grecească de 2 euro a fost vândută cu 1000 de euro pe eBay. Câteva modele au fost bătute în Finlanda și au o stea mică în partea de jos, cu un „S” în mijloc. Inițială vine de la Suomi, care înseamnă Finlanda în limba locală. Totuși, cele mai valoroase monede din lume se vând cu milioane de euro. Dolarul de argint (1794) conduce topul, fiind listat cu puțin peste 10 milioane de dolari.