Moneda care se vinde cu 7.000 de lei pe internet. Faci bani frumoşi înainte de Crăciun dacă o ai prin casă

Moneda care se vinde cu 7.000 de lei pe internet. Faci bani frumoşi înainte de Crăciun dacă o ai prin casă
Ce moneda se vinde cu 1350 de euro pe internet

Mulți dintre români fac bani frumoși din vânzarea de monede vechi pe internet. Spre exemplu, o persoană a scos pe OLX la vânzare o monedă pentru care solicită suma de 7000 de lei. Astfel, ai putea să faci bani frumoşi înainte de Crăciun dacă o ai și tu prin casă o astfel de monedă.

Moneda care se vinde cu 1350 de euro pe internet. Ai putea face ban frumoși dacă ai avea așa ceva prin casă

Un român vrea să scoată bani frumoși din vânzarea unei monede înainte de Sărbători. Vânzătorul solicită pentru aceasta nu mai puțin de 1350 de euro. Convertit în moneda românească, prețul de vânzare al monedei este de aproximativ 7000 de lei.

Anunțul vânzătorului nu dă prea multe detalii despre modeda scoasă la vânzare, se rezumă doar la a spune că este rară și că este într-o stare bună. Acesta mai spune că va oferi mai multe detalii despre obiect, celor interesați, în privat.

Anunțul vânzătorului

„Vînd moneda rară(1829).
Se afla într-o stare foarte bună
Pentru mai multe detalii și informații mesaj în privat!”, scrie vânzătorul monedei vechi.

De asemenea, vânzătorul monedei rare mai oferă eventualilor cumpărători un print screen de pe un site, care este un catalog de monede online, însă nu se poate înțelege prea multe despre proveniența monedei.

Cea mai scumpă monedă-Flowing Hair Dollar

Pe de altă parte, cea mai scumpă monedă care s-a vândut vreodată este Flowing Hair Dollar (Dolarul cu plete). Moneda confecționată din argint de un dolar face parte din prima tranșă turnată de monetăria din Philadelphia în anul 1794.

Lotul a constat din 1758 de monede, dintre care se pare că doar 300 ar mai exista astăzi, iar dintre acestea circa 100 circulă între numismați.

Monetăria din Philadelphia a făcut dolari de argint până în anul 1804, an în care moneda a fost retrasă din circulație, pentru că dolarul s-a dovedit o unitate monetară prea mare, puțini americani câștigând pe atunci un dolar pe zi. Astfel, următoarea emisie de monede de un dolar avea să aibă loc 36 de ani mai târziu.

Cu cât a fost cumpărat Flowing Hair Dollar

În 2013, Bruce Morelan, om de afaceri din Las Vegas, SUA, și numismat cunoscut, a cumpărat Flowing Dollar în cadrul unei licitații cu peste 10 milioane de dolari. În 2020, moneda scumpă a fost scoasă la licitație.

„Colecția mea de dolari americani timpurii este completă și am decis că este timpul să permit și altor colecționari să se bucure de aceste monede extraordinare”, a declarat Morelan, citat în comunicatul de presă dat de casa de licitații.

Flowing Hair a fost evaluată atunci la 8-9 milioane de doari, însă nici așa nu și-a găsit cumpărător, astfel că a rămas tot în proprietatea lui Bruce Morelan.

Urmăriți Playtech.ro și pe