16 mart. 2024 | 14:54

Moneda banală care se vinde cu 10.000 de lei pe internet. Faci bani frumoşi în această primăvară dacă o ai prin casă

Diverse
Moneda banală care se vinde cu 10.000 de lei pe internet. Faci bani frumoşi în această primăvară dacă o ai prin casă
Așa faci bine rapid

Să găsești un tezaur ascuns este visul oricui. La fel este și să descoperi că ai o monedă rară, care valorează o mulțime de bani. Dacă deții o colecție de dferite monede, ar fi bine să le verifici pentru că unele ar putea valora o adevărată avere. Există o monedă aparent banală, dar pe internet se vinde cu o sumă enormă de bani.

Moneda care te-ar putea îmbogăți

Există multe dezinformări pe internet despre monede, cu escroci care iau o monedă comună și încearcă să o vândă ca o monedă valoroasă pe un site de licitații.

Vezi și: Moneda românească din 1993 care se vinde cu 10.000 de euro pe internet. Faci bani frumoşi, caută bine prin casă!

Există și multe de falsuri, așa că este important să ai acces la cunoștințe în domeniu sau să apelezi la experți. 

Totuși, o monedă de 10 cenți din anul 2002 se vinde pe internet cu suma de 10.000 de lei. Multora li se pare o monedă absolut obișnuită, pe care au mai văzut-o de multe ori, dar se pare că dacă o deții, ai putea să te îmbogățești. 

Pe Etsy, aceeași monedă se vinde cu 610.00 de euro, adică peste 3.000 de lei, deși o poți găsi și cu 1700 de lei. Moneda este destul de rară, fiind făcută într-o serie limitată.

Care sunt cele mai valoroase monede din lume

Iată câteva dintre cele mai valoroase monede din lume. Câteva dintre acestea ar putea fi găsite în poduri și cufere din casa oricui.

Dolarul de argint „Flowing Hair” din 1794

Dolarul de argint „Flowing Hair” din 1794 poate sta în fruntea clasamentelor celor mai scumpe monede vândute vreodată, cel puțin pentru moment. Unii experți cred că a fost primul dolar de argint bătut de U.S. Mint.

Partea din față prezintă un profil al Statuii Libertății, în timp ce reversul arată un vultur american. Mai puțin de 1.800 de astfel de monede au fost produse vreodată, iar un expert estimează că numărul monedelor rămase este între 120 și 130, deci este destul de rar.

Vezi și: Cât a ajuns să coste o monedă de 100 lei din ’94 în 2022. E cea cu chipul lui Mihai Viteazul, faci mulţi bani dacă o mai ai

Moneda a fost vândută la licitație pentru 12 milioane de dolari în 2022.

„Brasher Doubloon” din 1787

„Brasher Doubloon” din 1787 a fost realizat de Ephraim Brasher, un aurar și argintar din New York City, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Partea din față a monedei prezintă un sigiliu de stat cu un răsărit de soare, în timp ce reversul prezintă vulturul american cu un scut. Moneda este deja rară, dar anumite versiuni ale sale au obținut o varietate de prețuri, în funcție de caracteristicile lor specifice.

Moneda s-a vândut pentru un record de 9,36 milioane de dolari în ianuarie 2021.

„Fugio cent” din 1787

„Fugio cent” nu a stabilit recorduri astronomice ca primele două monede, dar poate fi totuși un obiect de colecție scump și are o istorie interesantă. 

„Fugio cent”, cunoscut și sub numele de „Franklin cent”, după părintele fondator Benjamin Franklin, ar fi putut fi prima monedă circulată în Statele Unite nou formate.

Vezi și: Bancnota din 1992 care se vinde cu 40.000 de euro pe internet. Îți poți lua o garsonieră dacă o ai pe acasă

Moneda prezintă un soare și un cadran solar cu motto-ul latin „fugio”, sugerând că soarele și timpul zboară. 

Costă câteva sute de dolari, făcându-l relativ accesibil pentru o monedă cu o istorie atât de interesantă.

„Dinarul de aur Umayyad” din 723

„Dinarul de aur Umayyad” din 723 este una dintre cele mai prețuite monede islamice și a fost bătută din aur extras dintr-un loc deținut de calif. 

Moneda poartă marcajul „mină a comandantului credinciosului” și este prima monedă islamică care menționează o locație din Arabia Saudită. Potrivit experților, există aproximativ 10-12 exemple ale monedei.

Vezi și: O familie și-a distrus averea înainte să moară. Mama și copilul său au tăiat toate bancnotele în bucăți mici

În 2011, moneda a fost vândută la licitație pentru aproximativ 6 milioane de dolari, a doua cea mai scumpă monedă vândută vreodată la licitație.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Rechinul fantomă și Diavolul de mare: Cum arată cele mai noi drone militare subacvatice ale Australiei și Statelor Unite
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Ce se schimbă, de fapt, la actele de stare civilă. Unde se vor face digital
EVZ.ro
Star Matinal. Chef Enzo se căsătorește în doar câteva zile. Ce declarații a făcut înainte de marele eveniment: "Am emoții mari..." / VIDEO 
Spynews
OBLIGATORIU în fiecare localitate din România. S-a luat decizia ieri, 14 mai 2024. Trebuie să se aplice
Capital.ro
Oraşul din România unde se construieşte al doilea aeroport ca mărime din ţară. Terminalul va fi gata la sfârşitul anului
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Star Matinal. Chef Enzo se căsătorește în doar câteva zile. Ce declarații a făcut înainte de marele eveniment: "Am emoții mari..." / VIDEO 
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro