Momentul în care Prințesa Diana a înfuriat-o pe Regina Elisabeta. S-a dezlănțuit la o petrecere

Momentul în care Prințesa Diana a înfuriat-o pe Regina Elisabeta. S-a dezlănțuit la o petrecere
Momentul in care Printesa Diana a infuriat-o pe Regina Elisabeta. S-a dezlantuit la o petrecere

Relația dintre Prințesa Diana și Regina Elisabeta a fost, dintotdeauna, una plină de surprize. Mama Prinților William și Harry părea să cauzeze anumite probleme pentru monarh, iar un episod din ultima noapte de burlăcie a fiului Reginei, Prințul Andrew, i-ar fi pus capac. Ce a făcut Lady Di.

Regina Elisabeta, furioasă din cauza Prințesei Diana

O carte nou-nouță aruncă o lumină nouă asupra Reginei Elisabeta, în timp ce aceasta își sărbătorește Jubileul de platină și cei 70 de ani pe care i-a petrecut pe tronul Regatului Unit.

Este scris de proeminentul autor regal Andrew Morton, scriitorul cel mai bine cunoscut pentru biografia sa despre Prințesa Diana, fosta soție a Prințului Charles.

În timpul domniei sale, monarhia a cunoscut mai multe schimbări semnificative, dar poate una dintre cele mai notabile a venit după moartea Dianei, Prințesa de Wales. Potrivit autorului, monarhul a fost profund deranjată de anumite acțiuni ale lui Lady Di.

Potrivit cărții, Regina Elisabeta ar fi fost la capătul răbdării, atunci când căsătoriile a doi dintre fiii ei Prințul Charles și Prințul Andrew, s-au prăbușit în același timp.

În anul 1992, Prințul de Wales s-a despărțit de Diana, în timp ce ducele de York s-a separat de soția lui de atunci, Sarah Ferguson, cunoscută sub numele de Fergie. Autorul regal adaugă că separarea Prințului Charles de Lady Diana a afectat-o foarte mult pe Regina Elisabeta:

„În anii 1990, echilibrul ei remarcabil a fost testat mult mai mult decât am știut vreodată. Și-a permis să se îndepărteze de obiceiurile înrădăcinate ale unei vieți obișnuite.

Nu mai bea un singur martini uscat seara, iar personalul ei a observat că acel consum modest de alcool al Majestăţii Sale a crescut considerabil.”, se arată în cartea autorului regal.

Ce relație a existat între Lady Di și Fergie

De asemenea, un episod scandalos a fost cel în care Prințesa Diana și Sarah Ferguson au pus la cale o mică petrecere înainte ca Fergie să se mărite cu ducele de York.

Problemele au început în ultima noapte de burlăcie a Prințului Andrew, atunci când Lady Di, Fergie și câțiva prieteni s-au îmbrăcat în polițiști, intenționând să-l „areste” pe Prinț la casa în care avea loc petrecerea lui.

Deși, la început, Regina Elisabeta era foarte încântată de relația de prietenie dintre Diana și Fergie, ulterior, monarhul a fost deranjată de micile escapade și idei năstrușnice pe care cele două cumnate le puneau la cale:

„Odată ce povestea a apărut, monarhul a fost profund enervat că viitoarea regină a Angliei a fost văzută hoinărind prin Londra îmbrăcată ca un ofițer de poliție, ceea ce din punct de vedere tehnic era o infracțiune penală. Diana a fost chemată să o vadă.”, scrie autorul regal Andrew Morton, potrivit mirror.co.uk .