16 aug. 2021 | 18:03

Momentul în care mai mulți oameni au căzut dintr-un avion din Kabul. Voiau să fugă din Afganistan

Politică
Momentul în care mai mulți oameni au căzut dintr-un avion din Kabul. Voiau să fugă din Afganistan
Ce se întâmplă în Afganistan

Mai mulți oameni ar fi căzut dintr-un avion care pleca de pe aeroportul din Kabul.

Imagini șocante din Kabul. Ce se întâmplă în aceste momente

Imaginile sunt șocante și au devenit virale pe internet. Aeroportul din Kabul a fost luat cu asalt de oamenii care vor să părăsească cât mai repede Afghanistanul, după ce talibanii au preluat controlul țării, iar președintele a fugit „ca să evite o baie de sânge”.

Talibanii au ocupat duminica orașul Kabul, capitala Afghanistanului, după ce au cucerit toate orașele importante din țară.

Oamenii fac tot posibilul să fugă din țară, iar aeroportul a devenit locul haosului.

Acum, pe internet circulă imagini cu mai mulți oameni care au vrut să plece cu un avion militar. În fotografii se vede cum oamenii au căzut din aeronavă, în timp ce acesta decola.

Momentan nu se știe dacă victimele erau în zona trenului de avertizare și au căzut când a început retragerea înăuntrul avionului.

Mii de afgani sunt disperați să ia orice mijloc de transport care să îi ducă departe de amenințarea talibanilor.

Astăzi, talibanii au anunțat că războiul din Afganistan s-a încheiat, după ce insurgenții au preluat controlul palatului prezidențial din Kabul.

„Mulțumită lui Allah, războiul s-a încheiat în țară”, a declarat Mohammad Naeem, purtătorul de cuvânt al biroului politic al talibanilor, pentru Al Jazeera TV.

Ce a transmis ambasada SUA la Kabul

Scenele surprinse pe aeroportul din Capitală sunt de-a dreptul șocante. Mii de oameni se îmbulzesc ca să fugă din țară.

„Situația securității în Kabul se schimbă rapid, inclusiv la aeroport. Sunt relatări care spun că se trage asupra aeroportului.

Prin urmare, le cerem cetățenilor SUA să caute să se adăpostească în locul în care se află. Soțiile și copiii minori ai cetățenilor SUA, care așteaptă vize de imigrant, trebuie, la rândul lor, să completeze formularul, dacă doresc să plece.

Completați formularul cât mai repede cu putință. Faceți acest lucru chiar dacă ați trimis anterior informațiile dumneavoastră la ambasada americană din Kabul.

Nu sunați la ambasada din Kabul pentru informații sau actualizări referitoare la zboruri. Acest formular este singura cale de a vă exprima interesul pentru opțiunile de zbor”, se arată în alerta ambasadei SUA la Kabul.